Op karakter en enthousiasme

img 6131

06 februari 2022

Decospan Menen - Knack Roeselare: 3-2

Setstanden: 25-21, 17-25, 25-23, 23-25, 15-6

Hebben we gisteren de kwalitatief meest hoogstaande derby van de laatste jaren gezien? Zeker niet. Zal de nederlaag bij Knack Roeselare veel sporen nalaten? Waarschijnlijk niet. Wat de 3-2 overwinning dan wel was? Een masterclass vechtlust, veerkracht en enthousiasme, gedreven door een publiek dat twee maanden had gewacht om nog eens uit te barsten. En dat dan ook vol overgave deed...

Decospan startte met hetzelfde zevental als afgelopen woensdag in Roeselare, bij Knack bleef Stijn D'Hulst de hele wedstrijd op de bank, waardoor Sander Depovere nog eens een volledige partij mocht spelen tegen zijn ex-ploeg. Ondanks wat twijfels in defense schoot Menen sterk uit de startblokken. Rotty blokte Van Schie af (6-4) en scoorde met een korte ace de 9-6. Onder impuls van Verhanneman herstelde Knack halfweg de set het evenwicht (13-13). Desmet metste voor 16-16 een muurtje op Kindt, die even later net het omgekeerde deed met het Roeselaarse jeugdproduct (19-16). Vanop de opslaglijn bracht Sinnesael meteen daarna de Roeselaarse receptie in gebreke. Het zou niet voor het laatst zijn. Het setslot was voor Plaskie, met twee scores op de pipe. Ook dat zou niet voor het laatst zijn...

Met een 3 op 3 van Desmet startten de bezoekers het best aan set 2. Het zou de voorbode worden van een set waarin Menen de foutenlast van Roeselare uit set 1 overnam. Scoren werd plots wel heel moeilijk, behalve dan bij de latere Star of the Game Simon Plaskie (van 7-14 naar 10-14). Toen het kalf al nagenoeg verdronken was, stuurde Frank Depestele Libert, Brems, Vanneste en Dedeyne het veld op. Het mocht niet baten, maar vooral voor die laatste zou later in de match nog een mooie rol weggelegd zijn.

Sinds vorige woensdag weten we dat set 3 de favoriete set van Lou Kindt is. Bij 8-7 was de Meense hoofdaanvaller al goed voor 5 punten. Fasteland bezorgde Knack nog de 10-11, maar zijn maats grossierden daarna in servicemissers. Decospan greep het momentum en haalde een belangrijke rally binnen voor 16-14, Plaskie veerde iets later hoog op voor een van zijn typische monsterblocks (18-16). Dé tovenaar in deze fase was echter de Roeselaarse libero Deroey. Tot twee maal toe dook hij 'katterap' onder een gemaakt punt (en ook dat zou niet voor het laatst zijn). 18-17 werd gelukkig 19-17 (touché of niet), maar na een driemansblok op Kindt werd het bij 22-22 weer superspannend. De volgende aanval van Kindt landde opnieuw in het blok, maar viel aan de goede kant van de lijn buiten. Plaskie - wie anders - blokte daarna Verhanneman af en scoorde de twee setbal (25-23).

Ook set 4 zou een nagelbijter worden. Bij 6-5 hadden zowel Kindt als Plaskie, Dedeyne en Rotty hun rekening al geopend. Van Schie antwoordde met de 6-7 en een tip van Lankinen werd doorzien voor 10-11. Achtereenvolgens Kindt, Rotty (uit stand), Kindt, Plaskie (pipe) en een antennefout deden de balans weer in het voordeel van de thuisploeg overhellen (15-12). Knack panikeerde niet en maakte gelijk toen ook Rotty de antenne op zijn weg vond (16-16). Menen ging daarna iets te veel in de fout waardoor Verhanneman de set mocht afronden voor 23-25.

Bij 2-2 in de tiebreak begaf Sinnesael zich naar zijn vaste plekje links op de achterlijn. De Meense kapitein zou er 8 punten blijven staan. Bij Menen lukte alles, Knack zag elke aanval afgeremd of verdedigd, waardoor het zowaar 10-2 werd. Goed voor een wave. De hel stond nu helemaal in lichterlaaie. Roeselare kon nog 4 punten scoren, maar na 118 minuten volleybal haalde Menen de tiebreak binnen met een overduidelijke 15-6.

Dankzij deze overwinning schrijft Decospan 2 punten bij op zijn totaal. Samen met Maaseik en Aalst (dat 1 wedstrijd meer telt), staat Menen nu tweede. Met een thuiswedstrijd tegen Waremme, een verplaatsing naar Aalst, een thuismatch tegen Leuven en de laatste match van de reguliere competitie in Achel, mogen de Volleystars misschien wel dromen om op die tweede plaats te blijven staan, althans als iedereen gezond en ongeblesseerd blijft.

Startten voor Decospan Menen: Lankinen, Kindt, Sinnesael, Andersen, Rotty, Plaskie, Stuer (libero)
Kwamen in: Libert, Brems, Dedeyne, Vanneste

Startten voor Knack Roeselare: Depovere, Van Schie, Fasteland, Coolman, Verhanneman, Desmet, Deroey (libero)
Kwamen in: Tammearu, Lecat

Star of the Game: Simon Plaskie

(Stijn)


Statistieken Verslag Focus WTV

Vragen?
Sponsor worden?