Op zoek naar Champions League-punten

whatsapp image 2022 11 29 at 19.32.13.jpeg

30 november 2022

Gisterenmiddag is Decospan Menen het vliegtuig opgestapt naar Tsjechië. De missie: straks om 18u de eerste Champions League-punten binnenrijven.

Al bij de loting was duidelijk dat de enige kans op puntengewin bij Karlovarsko lag. Met Trentino en Kedzierzyn (gisterenavond 3-1 voor de Italianen) was Menen namelijk in een soort 'groep des doods' beland. De derde plaats (en bijhorend ticket voor de CEV Cup) was dus van meet af aan het hoogst haalbare. Vanavond minstens 1 punt pakken en het daarna thuis afmaken op de laatste speeldag, is dus de boodschap.

Een sinecure wordt dat niet, want Karlovarsko pakte tegen beide grootmachten een set. Menen kwam enkel in set 2 tegen Kedzierzyn in de buurt van setwinst. De Tsjechische kampioen verloor dit seizoen bovendien nog niet in de eigen competitie en heeft ook nog eens het thuisvoordeel (tegen Trentino zat de zaal helemaal vol). De vormcurve van Decospan Menen gaat echter in stijgende lijn. Sinnesael en co zakten dus met vertrouwen af naar het kuuroord Karlovy Vary.

Met de Poolse oppposite Kewin Sawak (208 cm en 36 punten in de eerste twee CL-duels) hebben ze ook een echte scoremachine in de rangen. Hij wordt bediend door de Nederlander Wessel Keemink, in 2017/2018 nog ploegmaat van Frank Depestele (en een piepjonge Seppe Van Hoyweghen) bij Lindemans Aalst. Verder geen spelers met een Belgisch verleden. De Estste receptie-hoek Martti Juhkami speelde wel twee seizoenen net over de grens bij Tourcoing (aan de zijde van Maxime Capet en Julien Lemay) en vorig seizoen in zijn thuisland bij Bigbank Tartu (met onze ex-libero Rait Rikberg). Weetje: onze sympathieke ex-spelverdeler Daan Van Haarlem speelde in 2018/2019 bij Karlovarsko.

De wedstrijd start om 18u en is live te volgen via EuroVolley TV. Abonnees kunnen daarna nog altijd afzakken naar Roeselare voor de topper tegen Lube Civitanova. Op vertoon van je abonnement kom je er gratis in.


EuroVolley TV

Vragen?
Sponsor worden?