Op zoek naar nog meer bonuspunten

16 december 2020

aalst 1608102784

Knack Roeselare keek Decospan Menen dit seizoen nog niet in de ogen, maar vanavond volgt wel al de derde ontmoeting met Lindemans Aalst. In de openingswedstrijd verraste Menen door met een noodteam 2-3 te gaan winnen in zaal Schotte. Enkele weken later nam Aalst revanche in de kwartfinale van de beker.

Die bekerwedstrijd kwam er na de 'coronabreak' bij Menen. Weinig automatismen dus, maar het was niet het enige excuus. Excuses kan je overigens altijd wel ergens vinden. Zo was de 2-3 nederlaag van Aalst tegen Achel van afgelopen weekend mogelijk het gevolg van de 3 Champions League wedstrijden die Lindemans eerder die week had gespeeld in Polen. De winst van Menen tegen Maaseik was er dan weer misschien niet gekomen als Joel Banks met het oog op Europa zijn basis niet had omgegooid in set 4.

Alles in perspectief bekijken, is dus de boodschap. Dat geldt bijvoorbeeld ook voor het klassement van de EuroMillions Volley League. Decospan staat daarin vierde met 14 punten, Aalst derde met 16 eenheden. De Pajotters hebben echter drie wedstrijden meer gespeeld. Een comfortabele uitgangspositie voor Menen zou je dus kunnen denken. Al zou een 0 op 6 in de komende thuismatchen tegen Aalst en Leuven het toch nog spannend kunnen maken met het oog op de play-offs. Bij winst vanavond kan Decospan naar boven kijken, bij verlies blijft het uitkijken voor Leuven (vijfde met 11 punten). Ook Gent is met 7 punten uit 8 wedstrijden nog niet helemaal uitgeteld.

Terugdenkend aan de bekermatch eind november zal het voor Decospan vooral zaak zijn om stand te houden in receptie. Vanaf set 2 schroefde Aalst de opslagdruk toen namelijk stelselmatig op, waardoor Menen nogal wat reeksen aangesmeerd kreeg.

Het is ook uitkijken naar het team dat Frank Depestele straks het veld opstuurt. Kiest hij voor de 'winning 7' van zaterdag? Blijft Stuer dus op de hoek en Bille op de libero? En ziet Dedeyne zijn sterke invalbeurt beloond met een basisplaats?

Het antwoord vanaf 19u30 via de livestream, te volgen op onze Facebookpagina (met commentaar van Anshel Ver Eecke en Dries Heyrman) en op de website van de EuroMillions Volley League.

Vragen?
Lid of sponsor worden?