Opdracht volbracht

whatsapp image 2022 03 16 at 8.36.42 pm.jpeg

17 maart 2022

Decospan Menen - Tectum Achel: 3-0

Setstanden: 25-22, 25-20, 30-28

In een - voor een woensdag - goed gevulde Vauban sporthal heeft Decospan Menen zich geplaatst voor de Champions Final 4 met zeker al Knack Roeselare en Noliko Maaseik. Zaterdag spelen Leuven en Aalst nog een beslissend derde duel.

Menen begon met het vertrouwde zevental en bij 6-4 hadden alle aanvallers al een punt genoteerd, waarna Sinnesael acete naar 7-4. Achel knabbelde via Van Walle van 9-5 naar 9-8, maar bij 11-8 had Andersen een pipe goed doorzien. Rotty en een vlot scorende Kindt diepten daarna de kloof uit tot 16-12. Weer Van Walle bracht Tectum tot op één punt, waarna Lankinen met succes de pipe-optie koos (17-15). Het seteinde was met 4 punten en een ace op setbal voor de Meense hoofdaanvaller (25-22).

Doorstomen naar 3-0 dacht Sinnesael bij het begin van set 2. Met twee killblocks op rij zette de kapitein zijn contractverlenging kracht bij en ook de 4-2 kwam er via zijn rechterarm. Bij 4-5 leverde de in set 1 ingevallen Vanneste een puike receptie af, waardoor Kindt zijn eerste punt van de set mocht noteren. Na een ace van Rotty (6-5) had Menen het toch niet onder de markt tegen een goed blokkerend Achel. Pas na twee killblocks op Mäkinen stond er een driepuntenkloof (15-12). Achel plooide echter niet en blokte zich via Verweij en Franssen op voorsprong (15-16). Een puike defense van Stuer leidde tot een punt met een slap handje van Kindt (18-16), het volgende Meense punt was van springveer Rotty (19-17). In moneytime haalde Decospan zijn killersinstinct boven, met onder meer een receptie + tipbal van Vanneste en een monsterblock van Rotty met de armen wijd open. De eerste setbal was meteen de goede toen Mäkinen de antenne op zijn weg vond.

Set 3 startte met cadeautjestijd. Twee punten van de ingevallen Olimstad en evenveel outaanvallen bij Menen zetten de 0-4 op het bord. Een ace van Van Walle op Rotty zorgde zelfs voor 2-7. De Torhoutenaar antwoordde met een snoeiharde aanval, waarna Lankinen naar de opslaglijn mocht. Zoals wel vaker tekende de Fin voor een reeksje naar 6-7. Erop en erover lukte niet, want de Achelse middenmannen trokken gretig muurtjes op. Bij 13-17 leek een vierde set in de maak, maar daar verscheen Sinnesael weer ten tonele. Mister Menen nam de drie laatste van de zes punten op rij voor zijn rekening (19-17). De bezoekers klommen toch opnieuw op voorsprong en kregen bij 23-24 een eerste setbal. Die leek via Kindt out te vliegen, maar Van Dyck kon zich niet tijdig wegtrekken. 24-24 dus, gevolgd door een handvol matchballen. De vijfde werd door Vanneste netjes omgezet in een ace.

Dankzij deze overwinning is Decospan geplaatst voor de play-offs met de beste 4 en hoeven de spelers zaterdag niet meer aan de bak. Binnen tien dagen volgt dan de eerste wedstrijd in Roeselare. Tien dagen waarin Frank Depestele zijn team klaargestoomd moet zien te krijgen om de play-offs weer op hun beste niveau aan te kunnen vatten, want er zit nog rek op.

Startten voor Decospan Menen: Lankinen, Kindt, Sinnesael, Andersen, Rotty, Plaskie, Stuer (libero)
Kwamen in: Vanneste, Dedeyne, Libert


Statistieken

Vragen?
Sponsor worden?