Menen kan niets rapen tegen Aalst

martijn

17 november 2019

Decospan Volley Team Menen - Lindemans Aalst: 0-3

Setstanden: 17-25, 17-25, 23-25

Na de 0-3 nederlaag tegen Achel van woensdag was de hoop op een stunt tegen medeleider Aalst niet echt hoog. Toch zat Vauban goed vol, mede dankzij de 170 eters van de côte à l'os en een mooie delegatie uit Aalst.

Middenman Colson speelde tegen zijn ex-ploeg en onderstreepte meteen dat hij op de afspraak was. Met twee bloks en een score zorgde hij voor 3-0. Ver Eecke serveerde daarna nog een ace af op Rybicki (4-0). Star of the Game Vandevoorde milderde echter naar 5-3 en daarna werden al snel de gebreken van de laatste wedstrijden blootgelegd: receptiemissers en buiten waaiende en afgeblokte aanvallen. In een mum van tijd was de voorsprong weg en stond het 6-9. Scoren bleef ook in het vervolg van set 1 ontzettend moeilijk, behalve dan blokkerend (7 stuks in set 1 alleen al). Bij 8-16 prijkten dubbele cijfers op het scorebord. Bij Menen boekte eigenlijk enkel Colson succes. Setbal 1 was meteen de goede (blok op Ekstrand en 17-25).

Aalst ging op zijn elan verder en smeerde de thuisploeg snel een 3-8 achterstand aan. Dichter dan 3 punten zou Decospan niet meer komen (13-16). Na 23 minuten mocht Smit dan ook de tweede set op het parket deponeren.

Menen leek een vogel voor de kat, maar toonde weerbaarheid in wat de laatste set zou worden. Rally's wisselden elkaar nu af en tot 11-11 hield Menen gelijke tred. Een ace van Staszewski en een opstellingsfout later stond het wel 11-14. Decospan knokte echter voor het waard was en een blok van Sinnesael leverde de 14-14 op. De opmars werd bij 15-16 nog even afgeremd door een rode kaart voor Colson, maar Schouteten antwoordde met de 16-16. Toen Claes koud van de bank kwam en toch een van zijn gekende aces serveerde stond het toch weer 16-18. Toch duwde de thuisploeg Aalst nog eens in de verdrukking: ace op Verstraete en een geel karton voor een onsportieve Staszewski. Bij 21-19 kreeg Rotty de kans op de 22-19, maar de jonge Torhoutenaar strandde in het blok. Even doorduwen dacht Lindemans nu en in één ruk ging het naar 21-24. Twee matchballen werden nog gered, maar de derde was er te veel aan (23-25). Wederom een gemiste kans.

Opnieuw geen punten dus voor Decospan Menen waardoor de wedstrijd van komende zaterdag tegen Gent nog belangrijker wordt. Hopelijk mogen we dan opnieuw veel volk verwelkomen in Vauban, want als we iets onthouden van dit seizoen, dan is het wel dat het voorlopig rond het veld, en met name in de bar, allesbehalve slecht draait.

Tot zaterdag! 

Speelden voor Decospan Menen: Schouteten, Sinnesael, Colson, Ver Eecke, Rotty, De Vries, Bille (libero)
Kwamen in: Ekstrand, Brems, De Beul


Statistieken

Vragen?
Lid of sponsor worden?