Opnieuw geen setwinst tegen superefficiƫnt Trentino

img 0631

12 januari 2023

Ook op speeldag 5 van de Champions League heeft Decospan Menen geen set kunnen binnenhalen. Daarvoor kon Menen te weinig druk zetten en was Trentino veel te efficiënt.

71% geslaagde aanvallen bij Trentino tegenover 40% bij Menen. 5 aces tegenover 1. 79% positieve recepties tegenover 57%. MVP Gabriele Nelli was met zijn 15 gelukte aanvallen 17 de strafste van de hoop. Statistieken zeggen niet alles, maar deze keer zijn ze wel de correcte weerspiegeling van het niveauverschil tussen beide teams. Trentino is al jaren wereldtop en schopte het vorig seizoen niet toevallig tot de finale van de Champions League.

De tegenstander kende dus weinig tot geen zwakke punten, waardoor 'het gewone niveau halen' lang niet genoeg was. We noteren wel de aanvallende 8 op 11 van Max Capet, de 5-5 stand in blok, de 6 punten van Lou Kindt in set 1 en de mooie invalbeurt van Basil Dermaux.

Uiteraard onthouden we ook dat ook nu weer veel supporters de verplaatsing naar Roeselare hadden gemaakt en ook daar voor de nodige sfeer zorgden. We twijfelen er niet aan dat dat op 26 februari ook in het Sportpaleis zal kunnen. 

Binnen twee weken krijgt Decospan tegen Karlovarsko nog een laatste kans om punten te pakken in de Champions League. Puur voor de eer dan, want de derde plaats is buiten bereik. Het Europees avontuur zit er op 25 januari sowieso op, waarna de focus volop naar de play-offs en - uiteraard - de bekerfinale kan.

Met het oog op de play-offs volgen nu twee belangrijke thuiswedstrijden tegen Aalst (14 januari) en tegen Haasrode Leuven (21 januari). Vóór de wedstrijd tegen Tuerlinckx en co kan je aanschuiven voor côte à l'os. Inschrijven kan hier.

Startten voor Decospan Menen: Van Hoyweghen, Kindt, Capet, Hänninen, Sinnesael, Van de Velde, Stuer (libero)
Kwamen in: Vanneste, Dermaux, Ocket


Statistieken Tickets Menen-Aalst (14/1) Tickets Menen-Leuven (21/1)

Vragen?
Sponsor worden?