Oppeuzelen of verslikken?

img 3917

08 maart 2023

Wat komt Knack Roeselare morgenavond doen in Vauban? Wie dinsdag de Europese wedstrijd tegen Piacenza volgde, is geneigd te zeggen 'oppeuzelen'. De blauwe machine en de bijhorende blue wall - mooi nieuw spandoek - waren namelijk in topvorm. Een Europese spektakelzege geeft de bekerwinnaar echter nog geen vrijgeleide naar een eenvoudige zege op bezoek in Menen. 'Verslikken' behoort bijgevolg evenzeer tot de mogelijkheden.

Verslikken, dat is wat Decospan in ieder geval vorige zaterdag deed tegen Gent. De Caruur-boys mochten dan wel een van hun betere wedstrijden van het jaar hebben gespeeld, bij de thuisploeg was het allemaal veel te weinig.

Na de valse start dringt een snelle herstart zich dus op. Te beginnen morgenavond in de derby. Dat dat niet gemakkelijk zal zijn, is een open deur intrappen. In de CEV Cup schitterenden Seppe Rotty en zijn maats als vanouds. En in de bekerfinale liet de ongeslagen landskampioen ons ook al geen kans. Dan maar optrekken aan het 3-2 verlies van begin februari? Zelfs tegen een geoliede machine als Roeselare liggen er altijd mogelijkheden, maar daarvoor moet iedereen wel zijn niveau halen.

Je hoeft geen helderziende te zijn om te weten dat Frank Depestele zijn troepen deze week helemaal op scherp zal hebben gezet. Nieuw gezichtsverlies voor eigen volk wordt namelijk maar beter vermeden. En met verplaatsingen naar Leuven en Maaseik voor de boeg, wordt beter ook niet te lang gewacht met oogsten. In de krant liet onze Fin optekenen dat hij houdt van 'grote matchen'. Morgen is er zo eentje waarin de daad bij het woord gevoegd kan worden.

Wie er niet bij kan zijn morgenavond, de wedstrijd wordt live uitgezonden op Telenet Play Sports en Pickx Sports.


Tickets

Vragen?
Sponsor worden?