Pierre Vandeputte wordt opnieuw voorzitter

Pierre Vandeputte

27 april 2022

Terwijl de spelers van Decospan Menen de voorbije weken de play-offs naar hun hand zetten, werden achter de schermen al volop plannen gemaakt voor volgend seizoen. Zo komt er een nieuw bestuursorgaan, met Pierre Vandeputte als voorzitter, en zowel de vzw als het dagelijks bestuur krijgen versterking.

Nieuw bestuursorgaan

Begin maart kondigden we de terugkeer van Galloo als shirtsponsor aan. In het zog van het Menense bedrijf maakt ook oud-voorzitter Pierre Vandeputte na drie jaar zijn comeback bij Decospan Menen. Hij wordt voorzitter van het nieuwe bestuursorgaan, dat onder meer zal bestaan uit Peggy Clerick als penningmeester, Benoit Deny als secretaris en enkele vertrouwde gezichten uit het dagelijks bestuur.

“Ik heb er heel veel ‘goesting’ in. Het Menense volleybal is een prachtig project dat me altijd nauw aan het hart is blijven liggen en dat ook zonder mij schitterende resultaten heeft behaald. Toen het bestuur besliste om te stoppen op het hoogste niveau, ben ik grondig beginnen nadenken om me weer te engageren binnen de club. Dat zal ik nu dus doen als voorzitter. Ik heb het volste vertrouwen in het huidige team rond manager Anne Verhelst en het sportieve en dagelijkse beleid blijft dan ook in hun handen. We gaan op dat vlak voor continuïteit. Vanuit mijn nieuwe rol zal ik wel optreden als gezicht van de club en op basis van mijn relaties het financiële draagvlak van de club verder uitbouwen. De komende weken zal ik dan ook heel wat gesprekken met nieuwe potentiële partners voeren”, verklaart Pierre Vandeputte zijn terugkeer.  

Combinatie van vers bloed en vaste waarden

Een van de redenen voor de twijfels rond het voortbestaan van de club, was dat begin dit jaar te veel gewicht op de schouders van het kernbestuur rustte. Intussen werden het dagelijks bestuur en de omkadering voldoende versterkt om de organisatie van de club verder te optimaliseren. Anne Verhelst blijft aan boord als manager, maar onder meer Bart Gryson en Cedric Odvart treden toe tot het bestuur. De vzw achter de club wordt ook uitgebreid met vers bloed en de ‘raad der wijzen’ – met Jan Desmet van Decospan als ervaren raadgever – blijft verder zijn adviserende taken uitvoeren.

Familiaal én professioneel

Dankzij de sportieve resultaten, het einde van de covidbeperkingen en de bijhorende knaldrang zijn overigens ook nieuwe medewerkers opgestaan voor de bar, de praktische organisatie, de social media en het grafische werk. “Decospan Menen mag dan wel een echte familieclub zijn, het neemt niet weg dat een Ligaclub op heel veel mensen moet kunnen bouwen om professioneel voor de dag te komen. Zeker met het oog op volgend seizoen – met een Champions League-deelname – zullen we daar heel veel mensen voor nodig hebben. Daar hebben we al hard aan gewerkt en dat zullen we ook de komende weken en maanden doen”, besluit manager Anne Verhelst.


Vragen?
Sponsor worden?