Play-offs zijn binnen

10 januari 2021

waremme 1610305776

Waremme - Decospan Menen: 2-3 

Setstanden: 25-23, 19-25, 25-19, 17-25, 11-15

Het zondagse bezoek aan Waremme heeft Decospan Menen een welverdiend ticket voor de play-offs met Knack Roeselare, Greenyard Maaseik en Aalst of Leuven opgeleverd. De overwinning tegen Abinet & co kwam er in de belle. De vijfde al dit seizoen en telkens trokken de kings of the tiebreak uit Menen aan het langste eind.

Frank Depestele moest voor de zoveelste keer puzzelen dit seizoen, want Rotty was nog niet fit en Vanneste voelde zijn schouder opspelen. Stuer en Dedeyne bevolkten dus deze keer de hoeken, aangevuld met Lankinen aan de pas, Lapkov als opposite, Sinnesael en Colson in het midden en Bille als libero. Wel goed nieuws voor Ver Eecke, want de Menenaar stond voor het eerst dit seizoen op het wedstrijdblad. 

Waremme had in de laatste wedstrijd voor de onderbreking Gent met 3-0 verslagen en wilde graag de lijn doortrekken tegen Menen dat zijn laatste wedstrijd in eigen huis had verloren tegen Maaseik. Onder aanvoering van Abinet en Predius - samen goed voor 12 punten in set 1 - was de thuisploeg goed op weg om de punten opnieuw thuis te houden (25-23). Menen plaatste wel vijf bloks, maar kreeg tegelijk vier directe receptiemissers om de oren.

Dat had de coach ook gezien en hij stuurde vanaf set 2 Ver Eecke als libero het veld in. De Menenaar werd meteen druk gesolliciteerd, maar hield goed stand in zijn eerste wedstrijd. Met opnieuw 7 blokpunten en een 5 op 9 van Lapkov bracht Decospan relatief eenvoudig de stand in evenwicht (19-25).

In set 3 herhaalde de tandem Predius-Abinet het kunstje uit set 1, met deze keer samen 13 punten. Menen incasseerde opnieuw 4 aces. Net als in set 1 liep dat slecht af, deze keer met 25-19.

Decospan had nog punten nodig om zeker te zijn van de play-offs en schakelde vanaf set 4 een versnelling hoger. Vooral blokkerend bleef Menen ijzersterk. Aanvallend scoorden Sinnesael en co in deze set aan een hoge 73%. Resultaat: 17-25.

In de vijfde set deed Menen wat het dit seizoen al zo vaak deed: het afmaken. Colson noteerde 5 punten, Lapkov 3 en Stuer scoorde de matchbal. De overige 6 punten waren missers van de thuisploeg.

Dankzij deze knappe overwinning is Decospan Menen met nog drie speeldagen te gaan zeker van de play-offs. Als uit de dubbele confrontatie tegen Knack Roeselare en de thuismatch tegen Achel nog minstens 1 punt wordt gepuurd, eindigt Menen de eerste fase van de competitie zelfs op een overhoopte plaats 3.

Komende woensdag 13 januari komt Knack Roeselare op bezoek (wedstrijd om 19u30). De match wordt ook deze keer uitgezonden via de livestream

Tegelijk organiseren we een grote e-apero. Je kan je aperobox met cava, wijn of picon nog bestellen via events@volleymenen.be of bij Anne Verhelst. Meer info op https://www.volleymenen.be/nl/decospan-a/nieuws/bestel-je-e-aperobox-voor-de-derby-6369/

Statistieken

Star of the Game: Jelle Sinnesael

Vragen?
Lid of sponsor worden?