Puntenloos terug uit Limburg

img 1287 1573474130

11 november 2019

Greenyard VC Maaseik  – Decospan Menen: 3-0 (25-16, 25-20, 25-17)

Na de bekeruitschakeling moest Decospan Volley Team Menen op verplaatsing naar het verre Limburg om Greenyard Maaseik in de ogen te kijken. Op papier een verplaatsing waarin we er niet op hoefden te rekenen om iets te rapen, maar wel een ideale partij ter voorbereiding van de cruciale wedstrijd van komende woensdag in de Hel van Mjiende tegen Tectum Achel.

Onze coach opteerde ervoor om te starten met dezelfde basiszes die de wedstrijd woensdag hadden afgesloten. Dat betekende dat Martijn Colson hoofdaanvaller werd en Kobe Brems startte aan de pas. In de eerste set waren we constant op achtervolgen aangewezen (4-2, 10-6, 13-7 en 20-13) en dit door te veel receptiefouten in ons kamp waardoor het voor de setter geen sinecure was om zijn aanvallers te vinden. Daarbij kwam nog dat er bij de thuisploeg twee kanjers van middenmannen stonden. Die plaatsten regelmatig een blok waardoor set 1 vrij gemakkelijk naar de thuisploeg ging (25-16).

In set twee nam Quentin Schouteten de plaats in van Kobe Brems en gingen we zelf minder vaak in de fout. Daardoor kwamen we verschillende keer op voorsprong (3-5, 5-8, 8-12, 15-17), wat voor de aanwezige Meense supporters een verademing was. Toen bij de thuisploeg zowel het middencompartiment als hun hoofdaanvaller begon te scoren, werd de achterstand tenietgedaan bij 19-18. Het sein voor onze coach om zijn 2e technische time out aan te vragen om Maaseik uit het ritme te halen. Het verhinderde de kampioen niet om ook set 2 thuis te houden (25-20).

In set 3 konden we aanvankelijk gelijke tred houden (2-2, 5-5, 7-7), maar eens wij terug enkele steekjes lieten vallen in de receptie liep de thuisploeg toch vlot uit naar 16-10 en 18-11. Voor Greenyard was het dan nog enkel een kwestie van af te werken en zo de nodige 3 punten aan huis te houden.

Voor Decospan Volley Team Menen zijn de komende 3 thuiswedstrijden belangrijk met het oog op de play-offs. Willen we nog een kans maken, dan wordt best woensdag gewonnen tegen het sterke Achel de 3 punten. Daarna komen met Aalst en Gent de twee Oost-Vlaamse ploegen op bezoek in Menen.

Speelden voor Decospan Menen: Sinnesael, Ver Eecke, Rotty, Colson, Brems, De Beul. Libero: Bille

Kwamen in: Libert, De Vries, Ekstrand

(Pluto)


Vragen?
Lid of sponsor worden?