Seppe Van Hoyweghen nieuwe spelverdeler

seppe van hoyweghen.jpeg

19 april 2022

Met de komst van Seppe Van Hoyweghen heeft Decospan Menen een vervanger klaar voor Akseli Lankinen. De 21-jarige setter tekent voor 1 seizoen, met 2 jaar optie.

Na 5 jaar Lindemans Aalst kiest Seppe Van Hoyweghen volgend seizoen voor Decospan Menen. Daar moet hij Akseli Lankinen vervangen die naar Finland (Turku) terugkeert. Samen met de eerder aangekondigde Thiemen Ocket zal Seppe dus het nieuwe setterduo van Decospan Menen vormen.

Seppe is 21 jaar, afkomstig uit Zulte en draait ondanks zijn jonge leeftijd al heel wat jaren mee op het hoogste niveau. Bij Aalst speelde hij een aantal jaar terug nog aan de zijde van Frank Depestele. Dit jaar hield hij meermaals de Poolse setter Kamil Droszynski op de bank. Zo ook nog in de laatste spannende ontmoeting van vorige vrijdag. Naast een zuivere baltoets kan Seppe uitpakken met stevige opslagen en is hij met zijn 198 cm ook een wapen in blok.

In het zog van de nieuwe spelverdeler mogen we volgend seizoen hopelijk ook weer vaker een oude bekende verwelkomen. Kristof Hoho is namelijk de broer van de mama van Seppe. Ook vader Bart Van Hoyweghen maakte destijds het mooie weer bij onder meer Knack Roeselare en Greenyard Maaseik. Volleybal werd de nieuwbakken passeur van Decospan Menen dus met de paplepel ingegeven.

Personalia

  • 9 oktober 2000
  • 198 cm
  • Spelverdeler
  • Rechtshandig
  • Vorige clubs: Kuros Zulte, Topsportschool Vilvoorde, Lindemans Aalst

Vragen?
Sponsor worden?