Setterduo Lankinen-Brems tekent bij

28 maart 2021

akseli moment

Eén dag na de 1-3 overwinning bij Greenyard Maaseik valt er opnieuw mooi nieuws te rapen bij Decospan Menen. Want zowel Akseli Lankinen als Kobe Brems hebben hun contract met 1 jaar verlengd. Nu ook de spelverdeling vast ligt, raakt de ploeg voor volgend seizoen steeds meer gevormd.

Akseli Lankinen
 begon dit seizoen aan zijn eerste buitenlandse avontuur. Wij hadden hem een kolkende Hel beloofd, hij had ons beloofd dat hij talent had. Achteraf gezien was Akseli de enige die zijn belofte kon houden. En hoe! De Finse setter bediende hoofdaanvaller Lapkov van bij de start van de competitie op zijn wenken en de connectie met het Meense middencompartiment was het hele jaar door uitstekend.

Tel daarbij zijn groeimarge - Lankinen is nog maar 23 - en zijn stabiele opslag en het mag duidelijk zijn dat de club Lankinen heel graag in Menen wilde houden. Dat lukte ook, ook al werd er stevig aan zijn mouw getrokken.

Lankinen werd gisteren nog verkozen tot Star of the Game na de 1-3 zege tegen Maaseik. Decospan is trouwens het enige team dat dit seizoen in Maaseik ging winnen, twee keer zelfs!

Net als Lankinen heeft zijn back-up Kobe Brems met 1 jaar bijgetekend. Voor de 20-jarige spelverdeler wordt het zijn derde seizoen in Menen. Ondanks het hoge niveau van Lankinen mocht Kobe geregeld invallen en hij deed dat zeer behoorlijk. Zo leidde hij zijn team als basisspeler onder meer naar een 3-0 zege tegen Achel. Onder de vleugels van Frank Depestele kan Brems zich ook volgend seizoen verder ontwikkelen.

Derde in het rijtje contractverlengingen is Seppe Rotty, misschien wel het grootste talent in de kern van Decospan Menen. De jonge West-Vlaming verlengde in de loop van het seizoen al zijn contract met 1 jaar.

Rotty speelde voor Nieuwjaar ijzersterk, maar werd dan geveld door een enkelblessure, corona en een appendixoperatie. Vorige week tegen Leuven kwam hij weer helemaal boven water en ook gisteren was de 20-jarige Torhoutenaar aanvallend sterk. Het seizoen eindigt dus te vroeg voor Seppe, maar we zien hem heel graag volgende jaargang terug.

Vragen?
Sponsor worden?