Simon Andersen laatste inkomende transfer

21 mei 2021

simon andersen.jpeg

Simon Andersen vervolledigt volgend seizoen het middencompartiment van Decospan Menen. De 24-jarige Deen komt over uit het Amerikaanse College Volleyball en is meteen de laatste inkomende transfer

In de zoektocht naar een derde middenman is de sportieve cel uitgekomen bij de 205 cm grote Simon Andersen. De jonge Deen speelde van 2015 tot 2018 bij Middelfart in zijn thuisland en trok daarna naar Amerika waar hij drie seizoenen volleybal combineerde met zijn studies Applied Mathematics aan de Long Beach State University (California). Nu keert hij dus terug naar Europa. 

Bij Decospan Menen krijgt Andersen de kans om een verlengstuk te breien aan zijn mooie parcours in de States. Hij wordt bij Menen de tweede buitenlander naast onze Finse setter Askeli Lankinen. Andersen maakt ook deel uit van de Deense nationale ploeg (maar bedankte voor de Silver League deze zomer zodat hij topfit en uitgerust aan de voorbereiding bij Menen kan beginnen).

In het middencompartiment vervangt hij Martijn Colson en zal hij de concurrentie aangaan met Jelle Sinnesael en Leonis Dedeyne.

Velkommen, Simon!

Personalia:

  • 20/04/1997
  • Clubs: Middelfart (2015-2018), Long Beach State (2018-2021)
  • 205 cm
  • Middenman, rechtshandig
  • Deen

(foto: Long Beach State)

Vragen?
Lid of sponsor worden?