Stevig weerwerk levert setwinst op tegen Knack

jj2a0306

14 maart 2024

Decospan Menen - Knack Volley Roeselare: 1-3

Setstanden: 21-25, 16-25, 25-20, 21-25

In een aangename derby heeft Decospan Menen gevochten voor wat het waard was. Het leverde spanning op in set 1, setwinst in beurt 3 en uitzicht op een tiebreak tot 18-18 in set 4. De hoop op puntenwinst werd in de eindfase echter in de kiem gesmoord door Seppe Rotty himself.

Frank Depestele liet Mathieu Vanneste starten na zijn sterke wedstrijd tegen Aalst. Perezic en Peric kregen dan weer de voorkeur op respectievelijk De Vleeschhauwer en Verhamme. Bij Knack keerde Rotty na enkele weken blessure terug als opposite. Hij zou zijn ex-team serverend en aanvallend - wat een power! - meermaals pijn doen.

Beide teams losten elkaar aanvankelijk van geen vin. Net nadat de thuisploeg een eerste keer op voorsprong was gekomen volgde meteen ook de eerste kloof (8-10 en 9-12). Een time-out bracht redding, want twee scores van Vanneste en een ace van Dukic leverden de 13-12 op. De 14-14 was voor Knack na een ellenlange rally, waarbij Peric de bal zomaar in het veld liet neervallen. Met Verhanneman aan de opslaglijn ging het in één mum van tijd van 16-16 naar 16-20. Na een bezoekende toetsfout, een nieuwe ace van Dukic en een nieuwe block-out van Vanneste werd de kloof opnieuw herleid tot 1 punt (21-22). Een halve ace en een netrolace van Depovere lieten Decospan echter met lege handen achter.

Na een strakke tip van Vanneste voor 4-4 leek ook set 2 spannend te worden, maar dan volgde een serieuze dip, met Perezic in de negatieve hoofdrol. Bij 6-15 dreigde een afgang en greep de coach in door Vandecaveye, De Vleesschauwer Ocket in te brengen. Knack bleef echter superefficiënt en wanneer een serve van Rotty in plaats van meters out tegen het lichaam van Eliot vloog, hadden de bezoekers ook het gleuk aan hun zijde. Ocket kon bij 15-23 Verhanneman wel eens te grazen nemen met een floatserve, maar bij 16-24 zag Dukic de eerste setbal diep in het net verdwijnen.

Het eerste punt van set 3 was voor Wijkstra (ingevallen voor de geblesseerde Plaskie), het tweede voor Coolman met een van zijn drie aces. Een killblock van Van de Velde op Treial luidde de ommekeer in. Vandecaveye begon nu aan een sterke reeks (8 punten in deze set) en bij 9-5 moest Steven Vanmedegael zowaar vluchten in een time-out. Bij Rotty moest het vooral van Rotty komen, ook al werd hij ook eens afgeblokt bij 12-8. De 15-12 in het voordeel van Menen was discutabel, de voetfout bij de opslag van De Vleeschhauwer meteen erna misschien ook. In ieder geval had Decospan bij 18-14 nog altijd uitzicht op setwinst. Drie bezoekende punten later zag het er al minder rooskleurig uit. Vandecaveye noteerde echter de 19-17, D'hulst antwoordde met een magistrale achterwaartse pas naar Coolman. Bij 21-20 (Wijkstra) was alles nog mogelijk, maar dan was daar weer Vandecaveye. De Vleeschhauwer serveerde de set uit met twee aces op rij (bij Roeselare trokken we in deze set daarentegen 8 streepjes voor gemiste opslagen).

Na enkele minuten in set 4 sloeg de vlam eindelijk nog eens helemaal in de pan: killblock op Gonzalez (6-5), Eliot door het gat in het blok (7-6), Eliot met veel spin (8-6) en Dukic spectaculair (9-6). Daar kreeg de kampioen en bekerwinnaar het zowaar even warm van. Een heerlijke tip naar positie 5 van Van Hoyweghen zorgde voor de 14-12. Daarna ging Vandecaveye iets te nadrukkelijk gesolliciteerd, waardoor de Bellegemnaar drie keer op rij in de fout ging (14-17). De 15-17 was wel van zijn hand en het punt erna sloeg Coolman een zeldzame keer out. Na een goede opslag, gevolgd door een block op Verhanneman was Menen helemaal terug 'in the game' (18-18). Niet voor lang echter, want een outaanval van Dukic en een killblock op De Vleeschhauwer leverden een driepuntenkloof op voor Knack. Die gaven de bezoekers niet meer uit handen, waardoor Decospan puntenloos achterbleef en Knack de koppositie heroverde.

Startten voor Decospan Menen: Van Hoyweghen (1), Perezic (2), Van de Velde (6), Peric (5), Vanneste (6), Dukic (17), Stuer
Kwamen in: Vandecaveye (14), Ocket (1), De Vleeschhauwer (9), Verhamme

Star of the Game: Stijn D'hulst


Vragen?
Sponsor worden?