The last block

img 4191

29 april 2023

Vanavond kan Decospan Menen een eerste van twee stappen zetten richting Europa. Bij winst tegen Achel wacht nog een ultiem duel tegen Aalst of Guibertin. Bij verlies zit het seizoen erop. Een Europees ticket is belangrijk en zou een opsteker zijn na een moeilijk seizoen, maar de wedstrijd van vanavond staat toch vooral in het teken van het afscheid van Jelle Sinnesael. En dat is niet meer dan terecht!

15 jaar bij dezelfde club, 11 jaar als kapitein, 92 ploegmakkers van 18 nationaliteiten en 6 trainers. Niemand heeft het 'Jelle the legend' voorgedaan en veel kans dat niemand het hem in de toekomst nog zal nadoen. Het aantal killblocks hebben we niet kunnen tellen, maar ook zonder statistieken weet iedereen dat de captain in ons land vooral in muurtjes optrekken tot de absolute top behoorde.

Misschien nog meer dan om zijn sportieve waarde onthouden we Jelle als een echte clubman. Als de sympathieke kapitein die na elke wedstrijd de toer van de volledige bar deed om iedereen de hand te schudden. Bij verlies met een woordje uitleg, bij winst met een brede glimlach en tegen middernacht als dj. Op het terrein bracht Jelle keer op keer het vuur in de ploeg, maar ook daarnaast was niets hem te veel: ettelijke interviews geven, filmpjes opnemen met zijn collega Kurt, opdienen op de Kiekenfret, Menen beacht helpen opbouwen, spelers overhalen om naar Menen te komen, nieuwkomers op hun gemak stellen, de jeugd inspireren als gasttrainer en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Ook toen onze club vier jaar geleden overkop dreigde te gaan, was hij er als de kippen bij om toch nog een noodplan uit te werken.

Voor al die jaren clubtrouw willen we onze nummer 3 vanavond met z'n allen bedanken. Met een bomvolle zaal ('t is gratis...). Met een spetterende Captain's Party. Met na het Sportpaleis in februari een tweede hoogtepunt in zijn afscheidsjaar. Als een memorabel sluitstuk van een van de meest indrukwekkende carrières op Belgische volleybalvelden.

Jelle is van ons, olé olé!


Vragen?
Sponsor worden?