Thriller gaat naar Aalst

325318003 1285273718697936 3700550636900204956 n

15 januari 2023

Het duel tussen de nummers 5 en 6 uit de Lotto Volley League is uitgedraaid op een nagelbijter van formaat. Plotwendingen, lange rally's, discussies en veel spanning en strijd: het zat er gisterenavond allemaal in. Niet voor het eerst werd de ontmoeting tussen Decospan Menen en Lindemans Aalst zo een spektakelstuk van formaat. Met uiteindelijk de Oost-Vlamingen als winnaar, al kon dat ook even goed andersom geweest zijn.

Bij Menen koos Frank Depestele voor youngster Basil Dermaux als hoofdaanvaller (in plaats van Lou Kindt). Verder de vertrouwde namen. Bij Aalst stuurde de nieuwe coach Achten het zevental Hoff, Overbeeke, Bogachev, Baetens, Saaremaa, Sanches en Petterson (libero) het veld op.

De thuisploeg startte furieus aan de partij. Veel opslagdruk en een aanvallend goede start brachten Lindemans snel in de problemen. Met Dermaux geregeld aan het kanon en drie fouten op rij van de ingevallen setter Monteiro ging set 1 vlot naar Menen. 

Ook in set 2 leek er heel lang geen vuiltje aan de lucht. Een slimme en sterke Hänninen zorgde voor de 21-16, zijn collega receptie-hoek Capet voor 23-19. De Fransman maakte even even later een zure aanvalsmisser (23-21), maar zorgde toch voor twee setpunten (24-22). Aalst bleef echter vechten voor wat het waard was en met succes: na vier punten op rij hingen de bordjes weer in evenwicht.

Bij Aalst bleef Monteiro staan aan de pas en zo kwam Overbeeke steeds beter in de match. Zoals wel vaker had de Nederlander het om de haverklap aan de stok met de spelleiding, maar hij scoorde wel zijn punten. Ook het bezoekende middencompartiment, en zeker de Kaapverdiër Sanches, was moeilijk af te stoppen. Na een vroege vierpuntenachterstand (6-10) keerde Decospan na een technisch hoogstandje van Hänninen en een imaginaire toetsfout van Aalst terug tot 12-13. Geen nood voor Baetens en co, want in één ruk ging het naar 12-18. De daaropvolgende Meense servicereeks was ook lang, maar strandde bij 18-20. Dichter zou Menen niet meer komen en na een outserve stond de thuisploeg 1-2 in het krijt.

Set 4 ging van start met Kindt en Vanneste voor Dermaux en Capet. Van 4-1 ging het naar 4-5. Decospan nam over na een ace van Van de Velde en een rotatiefout bij Aalst, gevolgd door rood voor Overbeeke (10-6). Een korte ace van Van Hoyweghen maakte de kloof nog iets groter, maar in het tweede deel van de set kreeg je toch nog het gevoel dat het even goed 1-3 als 2-2 zou worden. Kindt trok zijn team vanaf punt 20 echter over de streep (25-22).

Tie-break dus en daarin ging Menen het beste van start: 4-2. Overbeeke en co vochten eens te meer terug naar 4-5. Decospan verteerde de kampwissel het best en ging van 7-8 naar 10-8. Bij 10-9 leek Kindt de Aalsterse vingertoppen te vinden, maar het punt ging toch naar de bezoekers. 10-10 in plaats van 11-9 bleek uiteindelijk cruciaal. Hänninen blokte de eerste matchbal bij 13-14 nog eigenhandig af, maar matchbal 4 was de goede.

Volgende week kom Haasrode Leuven op bezoek. Ook dat zou wel eens een nagelbijter durven worden.

Startten voor Decospan Menen: Van Hoyweghen, Dermaux, Hänninen, Capet, Sinnesael, Van de Velde, Stuer (libero)
Kwamen in: Ocket, Kindt, Vanneste

Star of the Game: Robbe Van de Velde


Statistieken

Vragen?
Sponsor worden?