Trainer en kapitein blijven aan boord

frank jelle.jpeg

15 maart 2022

Er zijn nog zekerheden in het leven. Op 15 maart 2021 communiceerden we de contractverlenging van Frank Depestele, twee dagen later die van Jelle Sinnesael. Precies één jaar later kunnen we in één adem aankondigen dat zowel de coach als de kapitein ook volgend seizoen Decospan Menen trouw blijven.

Coach van het jaar blijft aan boord

Toen het voortbestaan van onze club een tijdje geleden aan een zijden draadje hing, duurde het niet lang tot de eerste kapers op de kust opdoken. Nu de toekomst is veilig gesteld, kiest Frank Depestele er toch voor om nog 2 jaar in Menen te blijven.

Na een moeilijk debuutseizoen vond de coach in zijn tweede en derde seizoen in Menen steeds beter zijn draai als trainer, mét resultaat. Niet enkel de dubbele derde plaats in de reguliere competitie was mooi, vorig seizoen werd Frank ook bekroond als coach van het jaar. In Menen krijgt hij nu de kans om de komende twee seizoenen verder te werken met de mix van jong en vooral Belgisch talent waar we als club altijd naar streven.

Seizoen 15 voor Jelle Sinnesael

In de begeleiding van dat jeugdig talent krijgt de coach ondersteuning van zijn kapitein. Jelle Sinnesael doet er namelijk nog minstens een jaar bij, zijn vijftiende!

Bij het Menense monument kwam de aankondiging in januari als een donderslag binnen. Het was niet de manier waarop hij gehoopt had om zijn carrière af te sluiten. Hij hoefde dan ook niet zo lang na te denken om nog een jaar extra de groen-zwarte kleuren van Decospan Menen te verdedigen. Ook van onze kant was het snel duidelijk dat we samen verder wilden. De middenman mag dan wel ondertussen 36 jaar zijn, hij blijft een hoog niveau halen. Afgelopen zaterdag werd hij in Achel nog verkozen tot Star of the Game en scoorde hij aanvallend 8 op 8, met ook nog eens 4 blocks daarbovenop.


Vragen?
Sponsor worden?