Twee sets lang de evenknie

14 maart 2021

leo 1615709347

Decospan Menen - Knack Roeselare: 0-3

Setstanden: 26-28, 21-25, 11-25

Decospan Menen zal nog een jaar langer moeten wachten om de titelfinales te spelen. Bij een overwinning tegen Knack Roeselare zou alles nog open hebben gelegen, maar na moedig weerwerk in de eerste twee sets, moest de thuisploeg zijn meerdere erkennen in de buren. Knack speelt binnen enkele weken dus om de titel tegen Maaseik, terwijl Menen volgende week zaterdag in eigen huis de derde plaats kan veiligstellen tegen Leuven.

Menen startte zonder Lapkov en Vanneste in de basis. Dedeyne en Rotty namen hun plaats in. Bille kreeg op de libero de voorkeur op Ver Eecke. Bij Roeselare nog altijd geen Verhanneman, maar zijn vervanger Desmet zou het ook nu weer voortreffelijk doen en werd achteraf verkozen tot Star of the Game.

Mijn voorspelling uit de voorbeschouwing was nog niet koud of daar belandde de eerste Menense receptie tegen het plafond. Een blok en een score van Fasteland zetten de bezoekers meteen op rozen (2-5). Met Rotty aan de opslag draaide Decospan snel de rollen om: van 6-9 naar 10-9 dankzij onder meer een slimme toets in de brievenbus van Stuer, een ace van Rotty en een blok op Fragkos. Dedeyne redde zich voor 12-11 uit een moeilijke situatie en deed er daarna nog een ace bovenop. Aan de overzijde noteerde ook Tuerlinckx twee punten op rij (13-13). Bij 14-15 nam Knack weer over nadat Rotty het eenmansblok van Coolman op zijn weg had gevonden. Sinnesael miste dan voor 15-17, maar zette na de time-out zijn fout recht na een ++-receptie van Bille. Coolman door het midden en met een ace net voor de achterlijn zorgde voor een driepuntenkloof (17-20), die na een outaanval van Fasteland razendsnel werd gedicht. Nek aan nek ging het nu naar het seteinde. De vierde setbal van Knack was de goede, ook al dachten wij een touché gezien te hebben.

Set 2 begon met een opvallende rol voor Stuer (1-3, 2-3 en 4-4). Een ace aan topsnelheid van Desmet zorgde voor 4-6. Bij 9-10 kon Rotty zijn collega wel te grazen nemen met een 'plafondace'. Decospan bleef ook in deze set goed meespelen en met een eenmansblok werd een sterke Desmet aan banden gelegd voor 11-12. Na een netfout van Fragkos en een ace van Colson op de Griek hees Menen zich op voorsprong (16-15). Een blok op Tuerlinckx gaf de burger moed (18-16). Coolman scoorde niettemin de 18-19 en zijn collega Fasteland de 19-20, na nochtans voortreffelijk verdedigend werk van Bille & co. Stuer verschalkte nog het klaarhangende driemansblok met een knappe diagonaal, maar daarna was het Desmet-time, want de jonge West-Vlaming nam de laatste drie Roeselaarse punten voor zijn rekening.

In een poging om het tij in extremis te keren, startte Lapkov aan set 3. De Bulgaar is de laatste weken echter nog een schim van zichzelf, ook al werd hij niet optimaal aangespeeld. Brems kwam dan ook Lankinen aflossen, terwijl Rotty de plaats ruimde voor Vanneste. De wissels brachten geen zoden aan de dijk en Roeselare stoomde gemakkelijk door naar de overwinning. De 11-25 deed het goede weerwerk uit de eerste sets helaas wat vergeten.

Volgende week zaterdag komt Leuven op bezoek in Vauban. De Brabanders sprokkelden nog geen enkel punt in de play-offs, maar pakten gisteren wel een set tegen Maaseik. Bij een overwinning voor Menen is de derde plaats wel een feit. Ook deze wedstrijd wordt live uitgezonden op televisie, Sporza.be en de livestream van de EuroMillions Volley League.

Statistieken

(Stijn)

Vragen?
Lid of sponsor worden?