Tweede competitiematch, tweede vijfsetter

vip

27 oktober 2019

Decospan Volley Team Menen - BDO Haasrode Leuven: 2-3

Setstanden: 25-19, 20-25, 25-19, 20-25, 9-15

In eigen huis leed Decospan zaterdag zijn eerste nederlaag van het jonge seizoen. Toch heerste na afloop niet enkel ontgoocheling, maar ook opluchting. Het niveau was bij momenten namelijk veel beter dan de voorbije wedstrijden. Voor de match viel nog meer positief nieuws te rapen. Tijdens de openingsreceptie werden de vernieuwde vipruimte en bar feestelijk geopend. En die vielen in de smaak bij de bijna 200 genodigden.

Bij Menen starrte De Beul ten koste van Sinnesael, Rotty ving de blessure van Ekstrand op. Leuven deed het met Cosemans (ex-Menen), Van Walle, Baetens, Hofmans, Pardon, De Paepe en Albert. De thuisploeg startte furieus en liep meteen uit naar 4-0. Twee keer Van Walle en De Paepe (ace) brachten Leuven terug tot 7-6, maar met Rotty aan de servicelijn stond het even later zowaar 14-7. Schouteten had dan al zijn tweede blok op zak. De Vries voelde zich ook helemaal in zijn sas. Bij 19-14 pakte Colson zelf de receptie en scoorde hij hard door het midden. Even later was het aan De Beul om zich te laten gelden (20-16 en 21-17). Het setslot was voor Ver Eecke met een slimme toetsbal tegen het blok (22-17), ook de 23-18 was voor de Menenaar. Pardon zag de tweede setbal in het net stranden (25-19). Opluchting op de tribunes, want deze set was veelbelovend.

Tot halverwege set 2 kon het alle kanten uit. Vooral De Vries klom in deze fase van de wedstrijd geregeld boven het blok uit. Aan de overzijde dikte Van Walle zijn puntentotaal aan en begon ook Baetens erdoor te komen. Niet toevallig zorgde Van Walle vanop de servicelijn voor de eerste kloof (13-16 na een dubbele ace). Rotty (15-16 en 17-17) gaf de thuisaanhang weer hoop, maar toen een nochtans sterk spelende De Vries twee keer op rij in de fout ging, was de kloof gemaakt. Met een ace stelde Leuven gelijk (20-25).

Set 3 vertoonde veel gelijkenissen met set 1. Rotty en De Vries zorgden bij 7-4 voor een eerste kloofje, dat via De Beul en een blok van Schouteten werd uitgebouwd tot 13-7. De Vries zorgde met twee aces voor een geruststellende voorsprong (19-13 en 20-13). Toen Van Walle zich op een foutje liet betrappen, had Menen alvast 1 punt op zak (25-19).

Set 4 begon met een moeilijk moment voor Menen (4-7), maar een blok op Van Walle voor 9-10 gaf de burger moed. Leuven antwoordde met een tussenspurt naar 10-14. Een scherpe diagonaal van Ver Eecke en een outaanval van Baetens zorgden voor 14-15, maar Cosemans stopte de remonte met een zoveelste tweedehandsbal. Nog een keer kon Menen via De Vries terugkomen tot op 1 punt (18-19), maar daarna stelden Van Walle-Baetens orde op zaken.

Het was dus nog even wachten tot het publiek de dorst kon gaan lessen in de nieuwe bar. Na een lange rally liet Menen de kans liggen om op 4-4 te komen. In plaats daarvan werd het 3-5 en trok Van Walle naar de servicelijn. Een paar opslagbommen later draaiden beide teams bij 4-8. Het kalf leek verdronken en dat was het ook. Rotty schreef nog 2 puntjes bij op zijn conto, maar uiteindelijk ging de tiebreak met 9-15 naar Leuven.

Geen overwinning dus in de eerste thuiswedstrijd, maar er zijn wel wat excuses in te roepen, waardoor de ontgoocheling niet al te groot was. Met de geblesseerde Vanneste en Ekstrand blijven bijvoorbeeld nog slechts 2 receptie-hoeken over (Leuven kon de slecht gestarte Hofmans wel vervangen door Peters). Bovendien is Leuven een veel beter team dan vorig seizoen. Met Cosemans en Baetens kwam er veel kwaliteit bij en Van Walle behoort samen met Tuerlinckx, Cox en Van Den Dries tot een van de beste Belgische hoofdaanvallers.

Komende woensdag trekt Menen opnieuw naar Leuven voor de heenwedstrijd van de beker. De terugwedstrijd volgt op woensdag 6 november.

Speelden voor Decospan Menen: Schouteten (Brems), De Vries (Libert), De Beul (Sinnesael), Colson, Ver Eecke, Rotty, Bille

Speelden voor BDO Haasrode-Leuven: Cosemans, Van Walle, Hofmans (Peters), Baetens, Pardon (De Saedeleer), De Paepe, Albert

Star of the Game: Daan De Saedeleer

Statistieken

Samenvatting Sportbeat TV

(Stijn)


Vragen?
Lid of sponsor worden?