Uit de beker gewipt door sterker Aalst

26 november 2020

img 9310

Decospan Menen - Lindemans Aalst: 1-3

Setstanden: 25-16, 17-25, 18-25, 14-25

Decospan Menen is er niet in geslaagd zich te plaatsen voor de halve finale van de beker. De eerste set bleef na een opslagreeks van Vanneste in Menen, maar daarna legde een sterk serverend Aalst de Meense pijnpunten bloot.

Door het spelerstekort kwam Menen de voorbije weken amper aan trainen toe, maar het is niet de enige verklaring voor de ommekeer na set 1. Terwijl Aalst zijn aanvalspercentage en vooral opslagdruk opvoerde, slopen bij Menen almaar meer fouten in het spel (7 aanvalsmissers en 5 bloks tegen bijvoorbeeld in set 3). Ook verdedigend zat het niet altijd even snor. Naarmate de wedstrijd vorderde, verdween de grinta uit het wedstrijdbegin en werd het nog wat stiller in de al stille zaal. Aalst hoefde ondertussen niet op topniveau te spelen om zich te plaatsen voor de volgende ronde (tegen Maaseik).

Nu zaterdag krijgt Decospan een kans om zich te herpakken tegen Gent. Om de top 4 te halen, is puntenverlies dan niet echt een optie.

We proberen de haperende livestream tegen zaterdag wel weer op punt te krijgen zodat de wedstrijd rustig van thuis uit gevolgd kan worden. 

Vragen?
Lid of sponsor worden?