Uit en thuis in Roeselare

img 6718

01 februari 2023

Vanavond speelt Decospan Menen uit in Roeselare, maar tegelijk ook een beetje thuis. De Tomabelhal was namelijk drie keer het decor voor de thuiswedstrijden in de Champions League. Setwinst leverde de verhuis naar Roeselare helaas niet op.

In en zeker tegen Knack is setwinst sowieso redelijk zeldzaam. In het uitzonderlijke seizoen 2021-2022 lukte het wel tot vier keer toe: 3-1 verlies begin februari en uiteraard de stunt in de kwartfinale van de beker. In de titelfinales kon een moegestreden Menen echter in drie wedstrijden geen enkele set pakken.

Of setwinst er vanavond in zit, zal voor een groot deel afhankelijk zijn van de thuisploeg. De kampioen is dit jaar een maatje te groot in de Belgische competitie. Met Seppe Rotty en Simon Plaskie heel weinig in de basis hebben ze een straatlengte voorsprong opgebouwd op Maaseik. Bij een overwinning tegen Menen is Knack normaal gezien zeker van de eerste plaats na de reguliere competitie. Dat Beobank 800 klanten uitnodigde voor de derby, is niet meteen een voorteken dat Roeselare van plan is om het vanavond rustig aan te doen.

Bij Menen is de focus al enkele weken gericht op de bekerfinale. Het neemt niet weg dat er in de competitie nog één zege nodig is om zeker te zijn van de play-offs. Dat kan zaterdag tegen Achel of de week erna tegen Waremme, maar een goede prestatie tegen de buren zou uiteraard goed zijn voor het vertrouwen met het oog op de bekerfinale binnen vier weken.

De verplaatsing naar Maaseik van vorige zaterdag was alvast een goede opwarming voor de derby. Zonder Lou Kindt en na een slechte eerste set, kon Menen een setbal in set 2 niet verzilveren, maar werd set 3 vlot binnengehaald. Met wat meer geluk en efficiëntie was Decospan met minstens een punt uit Limburg teruggekeerd. Ook in de thuismatch tegen Maaseik werden kansen gemist, waardoor de drie confrontaties tegen de Belgische top 2 tot nog toe geen punten opleverden. Hoog tijd dat daar verandering in wordt gebracht. Vanavond bijvoorbeeld vanaf 20u30.

Voor de supporters: er zijn enkel nog tickets aan de deur in Roeselare. Op Schiervelde wordt vanavond ook gevoetbald. De zoektocht naar een parkeerplekje zou dus deze keer wat langer kunnen duren.

Voor de thuisblijvers is er de livestream van de Lotto Volley League.


Vragen?
Sponsor worden?