Van Trentino naar Achel

trentino

11 november 2022

Zoals enigszins verwacht is Decospan Menen met lege handen uit Trentino teruggekeerd. Uit de setstanden (25-16, 25-17 en 25-12) bleek het niveauverschil tussen de wereldtoppers van de thuisploeg en de Belgische vicekampioen op dit moment toch iets te groot. Niettemin was deze eerste wedstrijd op het hoogste Europese volleybaltoneel een onvergetelijke ervaring voor het team.

In het verleden bleken onze Europese campagnes vaak de teamspirit een boost te geven. En dat zou morgenavond in Achel wel eens van pas kunnen komen. Zowel Menen als Achel staan puntenloos laatste in de Lotto Volley League. Een uitgelezen kans dus voor Decospan om de rode lantaarn door te geven. In de kleine zaal van Tectum kan het onder impuls van de enthousiaste achterban ook net andersom zijn als Menen niet scherp aan de opslag verschijnt na de Europese reis.

Deze competitiewedstrijd is, met het oog op het behalen van de play-offs, dus veel belangrijker dan de Europese match en dus ging de focus meteen na het verlies tegen Trentino naar de Belgische competitie. Als de machine van Decospan nu eens drie sets lang (of meer) zou aanslaan, moet een eerste overwinning mogelijk zijn.

In tegenstelling tot ons laatste bezoek aan Achel leggen we deze keer geen bus in. De wedstrijd is wel te volgen via de livestream.


Livestream

Vragen?
Sponsor worden?