Vertrouwen tanken met dubbele setwinst

whatsapp image 2023 02 01 at 21.26.01.jpeg

02 februari 2023

Knack Roeselare - Decospan Menen: 3-2

Setstanden: 24-26, 25-20, 25-19, 21-25, 15-9

Zes matchen en bijna één jaar geleden was het dat Decospan nog eens een set had gepakt in de Tomabelhal (3 tegen Knack en 3 in de Champions League). Gisterenavond scoorde het Meense collectief er ineens twee: set 1 en set 4. Ondanks het verlies in de tie-break hebben Sinnesael en co zo ongetwijfeld vertrouwen getankt met het oog op de bekerfinale van eind deze maand. Bij Knack zal de felbevochten zege de troepen zonder twijfel op scherp zetten om nog een tandje bij te steken.

Bij Menen nog altijd geen Kindt, waardoor Dermaux opnieuw in de basis stond. Aan Roeselaarse zijde geen Fasteland, maar ook geen Rotty en geen Plaskie tussen de lijnen te bespeuren. Set 1 leek een typische Knack-set te worden: nek aan nek tot in moneytime en dan doorduwen tot 25. Alleen was het deze keer Menen dat van 21-19 terugvocht naar 23-25. De videochallenge draaide de score echter terug naar 24-24. Geen paniek bij de bezoekers die alsnog de eerste set binnenhaalden.

De twee volgende sets waren voor Knack dat via een sterke Tammearu en Koukartsev het niveau opkrikte. Bij Menen kwamen Ocket en Vanneste in set 3 respectievelijk Van Hoyweghen en Capet aflossen. Frank Depestele houdt zo vast aan het plan om iedereen scherp te krijgen tegen 26 februari.

Ocket deed het niet onaardig en leidde zijn team naar vlotte winst in set 4. Hänninen, Dermaux, Vanneste en Van de Velde scoorden in deze set elk vier keer. Sinnesael blokte 1 keer en noteerde 1 op 1 in aanval (8 op 8 over de volledige wedstrijd). 

In de tie-break gingen de bezoekers nog mee tot 2-2, maar daarna was het weer Tammearu-time aan de servicelijn. De Est zorgde voor een onoverbrugbare kloof, waardoor Knack rustig kon doorstomen naar zege 14 op 14. Menen slaagde er wel als eerste in twee sets te pakken in Roeselare (in totaal verloor de oppermachtige kampioen er dit seizoen nog maar zeven...). Volgens het wedstrijdverslag op de website van Knack werd het gisteren nochtans 4-1. Les excuses sont là pour s'en servir...

Door dit (onverhoopte?) punt komen de play-offs weer een stap dichter. In de resterende twee thuiswedstrijden - zaterdag tegen Achel en de week erna tegen Waremme - moet het werk afgemaakt worden. Mathematisch en met veel meeval zit zelfs de derde plaats er nog in.

Startten voor Decospan Menen: Van Hoyweghen, Dermaux, Capet, Hänninen, Van de Velde, Sinnesael, Stuer (libero)
Kwamen in: Ocket, Vanneste, Dedeyne

Star of the Game: Dennis Deroey


Statistieken

Vragen?
Sponsor worden?