Volle buit in goed gevulde Hel

leuven 1674413923

22 januari 2023

In een sfeervolle Hel hebben de troepen van coach Depestele tegen Leuven een knappe driepunter gepakt. Nochtans zag het er na de verloren eerste set niet al te best uit, maar onder impuls van een als vanouds blokkende Sinnesael, een puike match van Vanneste en totaalprestatie van Star of the Game Hänninen stoomde Menen door naar 3-1.

Voor de tweede week op rij stond Dermaux in de basis in plaats van Kindt. Vanneste kreeg tegen zijn ex-ploeg de voorkeur op Capet. Leuven stuurde met Tuerlinckx, Valkiers, Peeters en Peters, De Paepe en Van Elsen een flinke dosis ervaring het parket op. Beide teams hadden na het 2-3 verlies van vorige week (Menen tegen Aalst, Leuven tegen Achel) iets recht te zetten.

Met onder meer twee netrolaces maakte Leuven de beste start (3-6). Een killblock van Dermaux op Peters bracht de kloof terug tot één punt (9-10). Het gros van de serves ging richting Hänninen, maar de Fin hield stand en scoorde de 14-15 mooi als opposite. Een solide Peters zorgde echter voor 17-20, Peeters bij 20-24 voor de eerste setbal. Van Elsen verzilverde de tweede door het midden (21-25).

Set 2 stond in het teken van twee kantelmomenten. Eerst moest Tuerlinckx voor verzorging naar de kant, even later leek Sinnesael zich te verstappen, maar het punt erna blokte hij zijn team op voorsprong (19-18). De kapitein zou met twee extra muurtjes (22-19 en 23-21) zijn totaal op 5 stuks in één set brengen. De ingevallen Capet zorgde met een ace meteen voor de eerste setbal. Van de Velde mocht het afmaken bij 25-22. 

De derde set startte gelijkopgaand, maar na een typische duwbal van Tuerlinckx kwam Leuven twee punten voor (7-9). Een outaanval van Hänninen en een block-out van Peters zorgden voor een driepuntenkloof (11-14). Geen nood, want een knappe diagonaal van Vanneste, een score van Van Hoyweghen en een blok van Sinnesael op Tuerlinckx stond het 14-14 gelijk. Menen duwde nu door: Vanneste receptie + score (15-15), killblock 2 van Jelle op Hendrik (16-15) en Dermaux voor 17-15. Ook na de bezoekende time-out ging Menen door op zijn elan. De 22-17 en 23-18 kwamen er twee keer op dezelfde manier: Hänninen in de straat op Valkiers. De Fin benutte bij 24-19 de eerste setbal vanop de servicelijn.

In set 4 kwam Kindt Dermaux (krampen) aflossen. Lou miste zijn entree in geen geval. Bij 6-5 had hij al vier punten op de teller staan. Een lucky ace voor 10-7 en Van de Velde voor 13-9 deden de vlam helemaal in de pan slaan. Toen Hänninen bij 15-11 een eenmansblok plaatste op Tuerlinckx ging het publiek nog iets meer uit het lage dak. De viering van Peeters op het punt erna was niet bijster sportief, maar Decospan was nu niet meer uit het lood te slaan. Hänninen en Kindt bleven scoren en Vanneste bleef opkuisen in het achterveld. Het sluitstuk was voor Van de Velde, met een killblock bij 23-17 en een aanval op matchbal (25-19).

Door deze zege is Menen zo goed als zeker van de play-offs. Samen met Leuven en Gent staat Decospan nu zelfs op plaats 3, maar dat kan volgende week alweer anders zijn. Zaterdag trekken we namelijk naar Maaseik, de week erna naar Roeselare.

Startten voor Decospan Menen: Dermaux, Van Hoyweghen, Hänninen, Vanneste, Sinnesael, Van de Velde, Stuer (libero)
Kwamen in: Capet, Kindt, Ocket

Star of the Game: Jiri Hänninen


Statistieken

Vragen?
Sponsor worden?