Voor de opener naar Aalst

ploegfoto spotdesign

15 oktober 2022

Vijf maanden na de laatste officiële wedstrijd (de derde finalematch in Roeselare) opent Decospan Menen vanavond de Lotto Volley League op bezoek bij Aalst. De vorige campagne leverde goede herinneringen op aan de passage in zaal Schotte, maar beide teams zijn zodanig gewijzigd dat dat vanavond geen referentie is.

Bij Decospan Menen vertrokken 6 spelers: speler van het jaar Seppe Rotty en Simon Plaskie naar Roeselare, Kobe Brems naar Gent en Maxim Libert naar Marke-Webis. Simon Andersen speelt dit jaar in Tsjechië en Akseli Lankinen keerde na 2 jaar Menen terug naar Finland. Zeker het vertrek van sterkhouder Rotty en spelverdeler Lankinen opvangen, wordt een uitdaging.

Daarvoor moeten 6 nieuwkomers zorgen: Seppe Van Hoyweghen komt over van Lindemans Aalst, Arno Van de Velde en Basil Dermaux van Roeselare en Thiemen Ocket van Gent. Enkel op de receptie-hoek werd gekozen voor twee veelbelovende buitenlanders: Max Capet (Frankrijk) en Jiri Hänninen (Finland).

Bij de tegenstander van vanavond veranderde nog meer. Onder meer Tim Verstraete, Jackub Rybicki en Simon Van de Voorde zijn vertrokken en in hun plaats komen 7 nieuwe spelers. De nieuwe coach Idner Martins vond die stuk voor stuk in het buitenland, waardoor er in Aalst dit seizoen enkel nog Nederlands gesproken zal worden door blijvers Seppe Baetens, Robin Overbeeke en Robbe Van de Velde. De andere 2 blijvers zijn de Letse opposite Jansons en de Duitse receptie-hoek Bogachev. Het twaalftal wordt vervolledigd door een Deen, een Zweed, 2 Duitsers, een Portugees, een Est en een Kaapverdiër. Met 6 dubbele meters ontbreekt het de Ajuinen in ieder geval niet aan gestalte.

De play-offs worden sinds dit seizoen met 6 in plaats van met 4 gespeeld. Een verliesmatch op verplaatsing op de eerste speeldag hoeft zo nog geen ramp te zijn. Aan de andere kant hebben we vorig jaar gezien waar een goede start en een ploeg vol vertrouwen toe kunnen leiden. Geef ons dus maar een klinkende overwinning om mee te beginnnen.

De wedstrijd is te volgen via de livestream via de button hieronder.


Livestream

Vragen?
Sponsor worden?