Wat als...

beker gent

17 december 2021

Decospan Menen - Caruur Gent: 1-3

Setstanden: 19-25, 25-19, 24-26, 15-25

Wat als ... er begin december geen Spaanse voet onder het net door was gekomen? Wat als er nu eens publiek had gezeten in Vauban? En wat als Decospan het niveau van de kwartfinale had gehaald? Allemaal vijgen na Pasen, want Gent was gisterenavond gewoon beter en dwong de overwinning zelf af door vol grinta, servicedruk en een goed plan aan de opslag te verschijnen.

Er zijn zo van die wedstrijden die je verliest terwijl je eigenlijk had moeten winnen. Gisteren was net het omgekeerde, Menen moest winnen, maar op enkele opflakkeringen na kreeg je nooiit het gevoel dat de thuisploeg de betere was. Daarvoor was de servicedruk bij de vinnige Deen Kjaer te groot, reikten de handen van het middenduo Ogink-Colson te hoog, was spelverdeler Degruyter zelden beter in Menen en deden ex-Menenaars De Vries en Vandecaveye ons te regelmatig pijn.

Aan Meense zijde moest het gevaar vooral van de hoeken komen en dat had de bezoekende coach goed begrepen. Rotty en Plaskie zagen hun aanvallen dan ook meer in het blok belanden dan hen lief was. Het gaf middenmannen Sinnesael (5 op 8) en Andersen (5 op 7) en gelegenheidsopposite Dedeyne wat vrijheid, maar ook zij konden niet op tegen het Gentse geweld. Waren er aan Gentse zijde dan geen fouten te bespeuren? Toch wel, bij 22-24 in set 3 bijvoorbeeld brachten twee missers van De Vries de stand in evenwicht, maar daarna ging de bal enkel nog naar positie 4, waar Rotty tot twee keer toe op een muur botste.

Er wacht Decospan volgende dinsdag op verplaatsing dus een aartsmoeilijke maar overduidelijke opdracht: het niveau opkrikken, 0-3 of 1-3 winnen en daarna ook nog de golden set. In alle andere gevallen trekt Gent in februari naar Antwerpen. Na de zege in Roeselare schreven wel al over het vel en de beer, misschien geldt dat nu wel voor Gent en kan Menen als underdog in extremis nog de situatie rechtzetten. Het zou de beste compensatie zijn voor de thuisaanhang die noodgedwongen op scherm moest volgen.

Startten voor Decospan: Lankinen, Dedeyne, Sinnesael, Andersen, Plaskie, Rotty, Stuer (libero)
Kwamen in: Brems, Vanneste, Libert

(Stijn) 


Statistieken

Vragen?
Lid of sponsor worden?