We hebben er toch maar mooi gestaan...

332746836 231915082568880 1247944718258412459 n

27 februari 2023

Je mag dan wel niet in de favorietenol starten, ook als underdog kan je zwaar ontgoocheld zijn. De beelden na het laatste fluitsignaal spraken dan ook boekdelen. Eens alles bezonken, zal de ontgoocheling bij spelers en entourage wel plaatsmaken voor trots. Want hé, een titelfinale en een bekerfinale op één jaar tijd, dat maak je maar zelden mee. Dat Knack Roeselare in beide gelegenheden de boeman was, is eigenlijk niet meer dan de logica zelve, wat Knack-coach Vanmedegael ook mag beweren met "budgetten die niet meer zo verschillend zijn als iedereen laat uitschijnen". Yeah right...

Voor de wedstrijd domineerde Menen in de tribunes met meer groen en meer lawaai. Het Meense volkslied zorgde voor een eerste kippenvelmoment, maar vanaf het eerste fluitsignaal nam de nieuwe recordbekerwinnaar het snel over. Servicedruk, variatie aan de spelverdeling en een zeer hoog aanvalspercentage lieten Menen geen enkele kans om in de wedstrijd te komen, met een duidelijke 25-18 in set 1.

Ook de twee volgende sets kon je niet om het theoretische verschil in kwaliteit en ervaring heen. D'hulst vond in Koukartsev een fantastisch aanspeelpunt en ook Rotty - voor het eerst sinds lang een volledige wedstrijd in de basis - deed zijn duit in het zakje. Bij Decospan konden Sinnesael met 5 bloks en Dermaux (15 punten) zich wel onderscheiden, maar over het algemeen was het te weinig om de buren te verontrusten. De matchbal was een kopie van het eerste Roeselaarse punt, met Hänninen die vanop positie 4 buiten sloeg.

Fast forward naar drie uur later... toen iedereen die op de afterparty was, verhuisde naar buiten om de spelers te verwelkomen. In een groen rookgordijn kwamen beide busjes aan en door een erehaag werd het team onthaald. Daarna kon het feest helemaal losbarsten. Of hoe je ook zonder overwinning een orgelpunt kan plaatsen na een onvergetelijke dag.

En die ultieme bekroning in de vorm van een trofee? Die komt er ooit wel. Blijven dromen, zou ik zo zeggen...

Wie weet spelen we wel denderende play-offs. Die starten met twee thuiswedstrijden: zaterdag 4 maart tegen Gent en vrijdag 10 maart tegen Knack Roeselare.

(Stijn)


Reactie Jelle Sinnesael (HLN) Reacties Dermaux en Vanneste (HLN) Artikel Sporza Verslag Focus-WTV

Vragen?
Sponsor worden?