Welkom terug, Gilles!

gilles vandecaveye.jpeg

06 april 2023

Wat al even in de lucht hing, is nu ook officieel: Gilles Vandecaveye heeft voor 1 jaar getekend bij Decospan Menen. De 27-jarige receptie-hoek keert zo na 4 jaar Gent terug naar Menen, de club waar het voor de Bellegemnaar allemaal begon op het hoogste niveau.

De komst van Gilles is om verschillende redenen een mooie opsteker met het oog op volgend seizoen. Sportief is hij een van de beste serveerders van de Lotto Volley League en op de hoek, via de pipe en receptioneel is hij de voorbije jaren uitgegroeid tot een meer dan betrouwbare pion. Op 27-jarige leeftijd brengt de technisch sterke Bellegemnaar ook 6 jaar ervaring op het hoogste niveau mee naar Menen. Bovendien is hij een man van de streek, met een stevige achterban in Wevelgem en omstreken. Nu Jelle Sinnesael zijn volleybalschoenen aan de haak hangt, zorgt Gilles zo op en naast het veld voor de verdere lokale verankering.

De voorbije vier jaar maakte Vandecaveye onder afscheidnemend coach Jan Van Huffel het mooie weer bij Caruur Gent. Met succes en met vorig seizoen bekerwinst als absolute hoogtepunt. Dit seizoen staat hij met zijn team op een knappe derde plaats en is een Europees ticket zo goed als binnen.

In zijn laatste jaar bij (toen nog Par-ky) Menen speelde de consultant nog samen met de huidige libero's Lowie Stuer en Yentl Bille, en uiteraard ook met Jelle Sinnesael. Zes jaar nadat hij van Marke-Webis de overstap naar Menen maakte, keert de regerende Belgisch kampioen beachvolleybal nu dus terug naar de grensploeg.

Het spreekt voor zich dat onze club zeer blij is met deze versterking!

Personalia

  • 192 cm
  • 28/08/1995 (27 jaar)
  • Receptie-hoek
  • Rechtshandig
  • Vorige clubs: Marke-Webis, Par-ky Menen (2017-2019), Caruur Gent (2019-2023)

Vragen?
Sponsor worden?