#wezinierwere

whatsapp image 2024 02 08 at 10.03.22.jpeg

09 februari 2024

Zestien jaar ... Zolang hadden de trouwste Menen-fans vorig jaar moeten wachten om nog eens een bekerfinale bij te kunnen wonen. Niet in Knokke, maar in het machtige decor van het Sportpaleis. En zie nu ... een jaar later staat Decospan Menen alweer in de finale. Waren we twee jaar geleden niet in de halve finale gesneuveld tegen Gent, we zouden een echte bekerploeg genoemd kunnen worden. En eigenlijk zijn we dat wel. Een cupmatch staat altijd garant voor veel spanning en veel sfeer. Laat dat laatste nu net hét handelsmerk zijn van het groene legioen.

Dat Knack Roeselare zaterdag de torenhoge favoriet is en Decospan Menen de absolute underdog, is een open deur intrappen. Het neemt niet weg dat de derde bekerfinale in de clubgeschiedenis het moment is om te oogsten. De eerste keer in het Sportpaleis was mooi, ondanks de 3-0 nederlaag. We zorgden er voor de meeste ambiance, maar deze keer willen we meer zijn dan de sfeerscheppers.

Met het mes tussen de tanden, een stevig plan en een vlekkeloze aanloop moeten alle spelers erin geloven dat ze vanaf 15u30 boven zichzelf kunnen uitstijgen. Over de ervaring en klasse van Knack valt niet te discussiëren, maar dat was bij Team USA ook zo. En die liepen gisterenavond in hetzelfde Sportpaleis ei zo na een blauwtje tegen de Belgian Cats.

De kans is groot dat Coolman, Verhanneman, Rotty én Plaskie morgen een plaats krijgen in de basis. Geen van deze vier ex-Menenspelers zal het echter in zijn hoofd halen om het rustig aan te doen tegen zijn vroegere werkgever. Met D'Hulst en Deroey kan Knack ook nog eens de beste Belgische spelverdeler en libero tussen de lijnen brengen.

In het voordeel van Menen speelt het momentum. De laatste twee wedstrijden werden gewonnen en vooral, het niveau aan de opslaglijn, aan de pas en aan het net was van het beste dat we dit seizoen al zagen. De kansloze competitienederlaag van twee weken geleden laten we even buiten beschouwing. In vergelijking met vorig jaar lijken we dus beter gewapend aan de finale te beginnen: meer ervaring, meer opslagdruk, meer aanvallende opties en - met Dukic op kop - meer grinta.

We besluiten deze voorbeschouwing met een warme oproep aan al onze supporters. Ook al zullen we al eens een opslagreeksje tegen krijgen en ook zal Knack ons af en toe pijn doen, blijf erin geloven. Maak lawaai, juich, zing en klap! En geniet van deze dag. Twee jaar op rij de finale halen, is niet iedereen gegeven. We hebben er zelfs een hashtag voor: #wezinierwere.


Interview met Jelle (Sporza) Podcast met Gilles Interview met Jasper Interview met Lowie Voorbeschouwing Focus-WTV

Vragen?
Sponsor worden?