Zijn dromen bedrog?

img 2631

25 februari 2023

Na mijn dromen van de laatste twee nachten ben ik geneigd te zeggen "''t is te hopen". Eerst greep Knack Roeselare de beker, vannacht trokken we opnieuw aan het kortste eind en bovendien was er geen sfeer in een quasi leeg Sportpaleis. Dat Knack een vijftiende beker op zijn palmares schrijft, is voor velen de logica zelve, maar dat het morgenmiddag in Antwerpen een doodse bedoening wordt, is uitgesloten. Daarvoor zijn er te veel bussen, te veel supporters en te veel enthousiasme.

Daarom: die dromen van de laatste twee dagen moeten wel bedrog zijn. Weg ermee!

Het neemt niet weg dat dromen mag. Niet door de spelers op het veld, maar wel volop in de aanloop naar de tweede bekerfinale uit onze geschiedenis. Wat zou dat geven mocht de underdog net op het moment dat het moet de beste prestatie van het jaar serveren? Een collectief delirium, een veldbestorming, tranen van geluk, een uitzinnige kapitein die op de schouders door het Sportpaleis gedragen wordt en een afterparty waar jaren later nog over gesproken zal worden? Het zou wat zijn...

Een droom zou echter geen droom zijn mochten er geen factoren zijn die roet in het eten kunnen komen strooien. Een tegenstander die met al zijn ervaring en talent het laken naar zich toetrekt, een vervanger van de uitgevallen Tammearu die de wedstrijd van zijn leven speelt, stress bij de jonge garde van Decospan, een setbal net achter in plaats van op de lijn... Genoeg kapers op de kust dus om de droom te doorprikken.

Te lang blijven dromen is natuurlijk ook niet goed. Dat het dus maar snel zondag is! Ik ben benieuwd wat mijn droom vannacht brengt, maar zeker is dat ik morgenvroeg vol goede moed uit bed jump. De beker pakken is namelijk één ding, de busrit naar Antwerpen, de mars van de parking naar het Sportpaleis, het volkslied, de zinderende sfeer tijdens de wedstrijd en de afterparty in Menen worden onvergetelijk. Knokke-Heist zal er geen lap aan hebben. Na 16 jaar is het eindelijk tijd voor een waardige opvolger!

En als ik zo rond 16u voor me uit sta te staren? Kom me dan gewoon even in de arm knijpen om me uit mijn droom te halen. Of roep heel luid "Olé olé, dien beker is van oes".

Tot morgen! Smeer de stembanden, blijf het team ook als we achter staan aanmoedigen en zorg dat je in vorm bent. Dit is onze kans om Menen op de kaart te zetten voor het oog van de camera's van Sporza!

(Stijn)


Vragen?
Sponsor worden?