Lars Maddens
  • Decospan Volley Team Menen
  • Logo Decospan Volley Team Menen
Volley Menen
Prefaxis

Par-ky botst op sterk Roeselare

Jente De Vries
5 november 2018

Knack Roeselare - Par-ky Menen: 3 -0  

Setstanden : 25-21, 25-17, 25-21

In een volgelopen Schiervelde heeft Par-ky geen punten kunnen rapen. Daarvoor bleek de thuisploeg te sterk.

In het begin van de eerste set kon Par-ky Menen gelijke tred houden met de thuisploeg (2-2 & 4-4), maar eens Hendrik Tuerlinckx zijn duivels ontbond en na enkele aanvallende foutjes bij onze Par-ky boys werd er een kloof van 4 punten gemaakt door de thuisploeg (9-5). Menen liet niet begaan en met een éénmansblok van Demirovic op Tuerlinckx werd het 12-11. Even bleef het gelijk opgaan (13-13 & 16-16), maar wanneer de thuisploeg een tweemansblok plaatste op Jente De Vries en een serve in het net belandde werd het 18-16 voor de thuisploeg. Deze voorsprong gaf Knack niet meer uit handen, integendeel ze diepten hun voorsprong (21-17) verder uit. Onze coach probeerde nog het tij te keren met een time-out en een wissel, maar het mocht niet baten want de eerste set ging naar Knack Roeselare met 25-21.

Zelfde spelbeeld zoals in set 1 bij het begin van de tweede set waarin beide ploegen aan elkaar gewaagd waren (2-2 & 6-5), maar wanneer Knack Roeselare met hun gerichte opslagen het ons moeilijk maakte in receptie en opbouw en daarbovenop nog een blok van de thuisploeg stonden we 10-6 in het krijt. Even konden we nog counteren naar 12-10, maar Tuerlinckx, Van Hirtum en Verhanneman ontbonden dan hun duivels aan het net tot 21-14. Onze coach bracht bij 21-15 Edvinas Vaskelis in aan service en hoopte net zoals tegen Greenyard Maaseik dat we nog gingen terugkomen maar het was niet zo. Uiteindelijk ging de 2e set naar de thuisploeg 25-17.

In het begin van de derde set was het scoreverloop net het zelfde zoals in de twee voorbije sets gelijkopgaand, maar dan stak de thuisploeg een tandje bij en keken we al vrij vlug tegen een achterstand van 15-11 aan. Het sein voor onze coach om Vandecaveye in te brengen in de plaats van Demirovic. Even leek die wissel een succes te worden want, want Gilles scoorde eerste twee rechtstreekse punten aan de opslag (15-13) en verdedigde daarna knap voor 16-15. Even leek de thuisploeg aangedaan, maar het was van korte duur want met alweer Tuerlinckx in de glansrol kon de thuisploeg afronden bij 25-21.

Een verdienstelijke partij van Par-ky Menen, maar we moesten de wet van de sterkste ondergaan. Positief is wel dat we week na week beter worden en dat laat het beste verhopen naar de toekomst toe.

Morgen kijkt Par-ky Menen Caruur Volley Gent in de ogen in de heenwedstrijd van de Beker van België. Komende zaterdag is Caruur Volley Gent te gast in de Hel van Mijende voor de competitiewedstrijd en volgende week dinsdag 13 november volgt de terugwedstrijd tegen alweer Caruur Volley Gent.

Speelden voor Menen: Xavi Folguera, Jelle Sinnesael, Anshel Ver Eecke, Eldin Demirovic, Jente De Vries, Wannes De Beul en libero Lowie Stuer
Kwamen in: Gilles Vandecaveye, Basile Andriessen.

(Pluto)

Akkoord

Wij hebben sinds kort onze Privacyverklaring aangepast.