Lars Maddens
  • Decospan Volley Team Menen
  • Logo Decospan Volley Team Menen
Volley Menen
Prefaxis

Par-ky Menen bereikt halve finale beker

Par-ky Menen
14 november 2018

Par-ky Menen - Caruur Volley Gent: 3-1

Setstanden: 25-18, 25-18, 26-28, 25-20

Par-ky Menen heeft zich gisteren ten koste van Caruur Volley Gent vlot kunnen plaatsen voor de halve finales. Daarin wacht normaal gezien een dubbele confrontatie met Lindemans Aalst, de boosdoener van de openingsspeeldag.

Menen startte met Vandecaveye in plaats van Demirovic op de hoek, bij Gent werd Ayhi op de opposite uitgespeeld. Beide nieuwkomers werden de uitblinkers van set 1. Vandecaveye met secuur - en vaak technisch - aanvalswerk, Ayhi met serverende en aanvallende bommen. Gent ging mee tot 9-8, maar toen maakten De Beul en Vandecaveye een kloof naar 13-9. Ayhi milderde tot 14-13, maar een sterk collectief intermezzo zorgde voor 17-13. Vandecaveye deed er nog 2 aces bovenop. De elke week betere De Beul verzilverde het setpunt met een blok (25-18).

Nadat set 2 met dezelfde cijfers in Menen bleef, was de kwalificatie een feit en mochten Ver Eecke en Sinnesael gaan rusten. Vaskelis werd op de hoek geposteerd en Andriessen kwam in de basis. Ook Bille kreeg enkele invalbeurten. Uiteindelijk zorgde nipt verlies in set 3 (26-28) voor een vierde set, die wel met 25-20 werd binnengehaald.

Het drieluik tegen Gent leverde dus een 9 op 9 op, ook al kon de tegenstander nooit op volle sterkte aantreden. Dit weekend maakt Par-ky de lastige verplaatsing naar Leuven. De zaterdag erna (24/11) komt Zoersel met de sterke Oprins op bezoek.

De 1/2 finale van de beker wordt normaal gespeeld op 12 december en 22 december. De exacte data volgen snel.

Par-ky Menen: Folguera, De Beul, Sinnesael, Ver Eecke, Vandecaveye, De Vries, Stuer (libero)
Invallers: Bille, Demirovic, Andriessen, Vaskelis

(Stijn)

Akkoord

Wij hebben sinds kort onze Privacyverklaring aangepast.