Lars Maddens
  • Decospan Volley Team Menen
  • Logo Decospan Volley Team Menen
Volley Menen
Prefaxis

Par-ky Menen herleeft in de derby

Par-ky Menen
24 januari 2019

Par-ky Menen - Knack Roeselare

Setstanden: 19-25, 25-21, 25-20, 22-25, 16-14

Gladde wegen, de rechtstreekse tv-uitzending en de mindere prestaties tegen Waremme en Maaseik zorgden ervoor dat de Vauban niet als vanouds vol liep voor de derby. De sfeer, die was echter wel als vanouds. Na een ware propagandawedstrijd mocht Par-ky verdiend de 3-2 op zak steken. Weggespeeld zijn alle zorgen daarmee nog niet, maar dat dit naar meer smaakt/smeekt, daar kan niemand omheen.

Par-ky startte met Vandecaveye en Demirovic op de hoeken. De eerste werd veelvuldig geviseerd in receptie, de tweede kon niet scoren uit zijn eerste vier aanvalspogingen. Voor De Vries was het daarom meteen werkendag (7 op 11 in set 1). De Nederlander zorgde voor 8-7, maar daarna zorgden opslagreeksen van Walsh (8-11) en Verhanneman (9-16) voor een grote kloof. Met Ver Eecke (voor Vandecaveye) kwam Par-ky terug tot 13-16. De zware opslagen van Tuerlinckx namen echter snel de hoop weg. Ook de setbal was voor de Roeselaarse hoofdaanvaller.

De thuisploeg krikte het niveau op en na een blok op Tuerlinckx stond het 7-5. Folguera met een geniale set-up en De Vries diepten de kloof verder uit (10-7). Ver Eecke, Andriessen en Sinnesael deden nu ook geregeld hun duit in het zakje, waardoor Menen een veilige 4-puntenkloof behield. Bij Roeselare waren Coolman en Van Hirtum ondertussen ingekomen. Na een paar block-outs en een outserve van Verhanneman op setbal hingen de bordjes in evenwicht (25-21).

Menen was nu helemaal los en dwong Knack in de fout. Na een misser van Fasteland stond het zowaaar 8-3. Met het mes tussen de tanden vond een sterke Verhanneman het intussen welletjes. Hij bracht zijn maats terug tot 11-10 en na een zoveelste gewonnen duwduel stelde de ex-Menenaar gelijk (17-17). Geen nood, want daar was Demirovic nog eens (5 op 6 in set 3). Toen Andriessen acete op Van Hirtum zag het er goed uit (21-18). En ook nu trok Menen het laken naar zich toe na een opslagmisser van de bezoekers (25-20).

Set 4 begon met een eenmansblok van De Vries op Verhanneman. Een eerste kloof kwam er pas na punt 10 (van 10-11 naar 10-14). Ondanks deze achterstand was de Hel ondertussen flink opgewarmd. Na een dubieuze beslissing stak Tuerlinckx het vuur helemaal aan de lont. Zijn al te felle protest werd bestraft met rood, waarna Demirovic uitpakte met een ace (12-14). De Roeselaarse kapitein nam daarna wel (on)sportieve revanche met een opslagbom (14-18). De tandem Folguera-Andriessen was in deze fase tot drie keer toe succesvol, waardoor Menen in het spoor bleef. Vandecaveye scoorde als opposite nog de 21-23, maar zag zijn volgende poging in het Knackblok stranden (22-25).

De tie-break was er een op het scherpst van de snee en met wisselende kansen. Van 1-3 ging het naar 6-6 en 8-9. Toen de zoveelste begeleide tipbal van Tuerlinckx eens werd afgefloten, voelde Knack zich andermaal bekocht. Menen maalde er niet om en jeugdproduct Libert acete op Van Hirtum voor 10-9. Demirovic en Sinnesael hielden de kloof op 1 punt. Een loepzuivere diagonaal van De Vries zorgde voor de eerste matchbal. De Nederlander deed er bij 14-14 een cruciaal blok op Tuerlinckx bovenop. Demirovic bekroonde zijn sterke wedstrijd door de matchbal technisch in het Roeselaarse kamp te smashen. De Hel ging uit zijn dak.

Een enorme opsterker voor een geplaagd Menen. Dit resultaat is er een om op te bouwen. Zondag trekt Par-ky naar Gent om dan op 2 februari Leuven te ontvangen. Die avond bezetten de jeugdbewegingen naar goede traditie de verste tribune.

Speelden voor Par-ky: Folguera, Vandecaveye, Demirovic, Andriessen, Sinnesael, De Vries, Stuer (libero)
Kwamen in: Maddens, Libert, Ver Eecke

(Stijn)

Samenvatting Play Sports: https://www.playsports.be/videozone/samenvatting/volley/samenvatting-vol...

Akkoord

Wij hebben sinds kort onze Privacyverklaring aangepast.