Lars Maddens
  • Decospan Volley Team Menen
  • Logo Decospan Volley Team Menen
Volley Menen
Prefaxis

Par-ky pakt volle buit op Goede Vrijdag

Battle of the Jeugdbewegingen 3
31 maart 2018

Par-ky Menen - Lindemans Aalst

Setstanden: 22-25, 25-19, 25-22, 25-18.

Het is dan toch gelukt! Bij de derde poging dit seizoen is Par-ky Menen erin geslaagd om de 3 punten thuis te houden tegen Lindemans Aalst. Gesteund door de weer talrijk opgekomen jeugdbewegingen maakte Menen zo van Goede Vrijdag een wel heel goede vrijdag.

Par-ky - met Andriessen in de basis ten koste van Fasteland - zette meteen een 4-0 op het scorebord. Een verbluffende Wendt antwoordde echter vanop de servicelijn (4-6). Het was de voorbode van een spannende eerste set, waarin Menen het betere spel liet zien, maar uiteindelijk het onderspit moest delven door het opslaggeweld van de bezoekers. Die hadden net als een paar weken geleden hun zwaarste en sluwste opslagen meegebracht, waardoor de thuisreceptie wankelde. Colson mocht de setbal op het parket slaan.

Ook in set 2 liep Menen meteen uit, maar deze keer bleef de kloof er staan. Na een magistrale pas van Folguera bracht Ver Eecke zijn team 7-2 voor. Sinnesael maakte de pil nog wat bitterder met een blok op zijn collega-kapitein Staszweski. Enkele rotaties later was het de beurt aan Andriessen om zijn duivels te ontbinden, met als orgelpunt een eenhandig blok voor 17-5 (!). Na een knappe verdediging van Basile kon Górski even later de kloof op 13 punten brengen. Aalst speelde vervolgens alles of niets aan de servicelijn en kwam nog terug tot 24-19, maar de thuisploeg echt verontrusten lukte niet meer.

Ander spelbeeld in set 3. Aalst ging nu wel eens goed van start, maar bij 10-10 nam Menen over met een tip van Górski en een blok op een bleke Van Walle (12-10). Staszweski stormde even later als door een wesp gestoken naar de scheidsrechter, maar bracht zijn team wel weer op voorsprong, niet toevallig aan de service (14-16). Bij 16-19 werd een eerste bal van Colson nogal ruim geïnterpreteerd, maar met 2 opeenvolgende bloks op Van Walle en de ingevallen Vandecaveye aan service gingen de Volleystars erop en erover (23-20). Sinnesael rondde de tweede setbal af (25-22).

Leken we opnieuw op weg naar een tie-break? Toch niet. Par-ky zette in set 4 de kroon op het werk. Ver Eecke leverde bij het eerste punt een ++-receptie af, afgerond door Andriessen. Aalst (en in het bijzonder de tandem Wendt-Van Walle) had vooral moeite om zelf niet in de fout te gaan. Winkelmuller lukte halverwege de set eindelijk een servicereeks voor 12-8 en zag hoe Górski met het mes tussen de tanden de daaropvolgende rally afrondde. Ver Eecke (19-12) en Sinnesael (22-16) deden ook nog hun duit in het zakje en een ace van Górski bracht Menen op matchbal. De tweede was de goede (25-18).

Knappe zege dus van de Volleystars, die op de eerste thuiswedstrijd van de play-offs een van de betere wedstrijden van het seizoen speelde. Komende woensdag komt Maaseik op bezoek in de Hel. Een herhaling van de stunt van eind september wordt zeer moeilijk, want de Limburgers wonnen gisterenavond de topper tegen Knack Roeselare. 

Speelden voor Par-ky Menen: Folguera, Winkelmuller, Andriessen, Sinnesael, Ver Eecke, Górski, Silva. Kwamen in: Fasteland, Vercruysse, Vandecaveye

Akkoord

Wij hebben sinds kort onze Privacyverklaring aangepast.