Lars Maddens
  • Decospan Volley Team Menen
  • Logo Decospan Volley Team Menen
Volley Menen
Prefaxis

Par-ky zet jaar in met valse noot

Lars Maddens
13 januari 2019

Par-ky Menen - VBC Waremme: 2-3

Setstanden: 25-19, 20-25, 18-25, 25-23, 9-15

Weinig reden tot juichen in Menen voor, tijdens en na de eerste wedstrijd van het jaar. Na de afscheidsspeech van de voorzitter konden de Volleystars ook in het duel tegen Waremme de bakens niet verzetten. Ondanks vlotte winst in set 1 zakte de pudding bij momenten helemaal in elkaar, een opflakkering in set 4 niet te na gesproken. De tandem Abinet-Cosemans profiteerde gretig van de Meense onmacht.

Na goed 20 minuten leek er geen vuiltje aan de lucht in Vauban. Par-ky bouwde snel een geruststellende kloof uit onder impuls van Vandecaveye (in de basis voor Ver Eecke) en De Vries, terwijl aan de overkant enkel Abinet weerwerk bood. Een opslagmisser van Waremme bezorgde Menen de eerste deelwinst (25-19).

Totaal ander spelbeeld in set 2. Waremme maakte het de Meense receptie knap lastig en de thuisploeg kreeg het steeds moeilijker om het bezoekende blok te verschalken. Bij 8-12 kwam Ver Eecke in de plaats van Vandecaveye, maar ondanks een eenmansblok van Folguera bleef de kloof op het scorebord staan. Na een blok op Dussart naderde Menen nog tot 20-22, maar na een outaanval van De Vries was alles weer te herdoen de bordjes gelijk (20-25).

Par-ky leek zich te herstellen in het begin van set 3, maar toen Andriessen tot 3 keer toe nog tot scoren kwam, stond het 5-8. Ver Eecke milderde met een ace tot 8-9, maar na een tweedehandsbal van Cosemans stond Menen plots 6 punten in het krijt (9-15). Abinet bleef ondertussen punt na punt scoren, waardoor ook set 3 naar de bezoekers ging (18-25).

Peris herschikte dan zijn troepen en posteerde Demirovic op de opposite (ten nadele van De Vries). Ver Eecke en Vandecaveye bevolkten de hoeken. De thuisploeg hervond zijn grinta (met onder meer een sterk verdedigende Bille in het achterveld), maar kreeg maar geen vat op Abinet. Peris probeerde het dan maar met Maddens in het midden. De spelverdeler scoorde zowaar bij zijn eerste aanval en deed er nog een blok bovenop. Toen Oliveira out sloeg stond Par-ky weer tussen de mensen (11-12), maar enkele minuten later was daar opnieuw een vierpuntenkloof (12-16). Menen haalde nog eens alles uit de kast en eindelijk kon Sinnesael Abinet eens lamleggen (15-16). Een ace van Demirovic bracht de bordjes in evenwicht. De gelegenheidsopposite scoorde ook nog twee keer in de straat en na een outaanval van Abinet zag het er goed uit (21-18). Bij 24-20 leek Par-ky gewonnen spel te hebben, maar het was pas bij 24-23 dat Ver Eecke de tie-break veilig kon stellen.

Die tie-break werd er een om vlug te vergeten. De foutenlast bij Menen lag veel te hoog om aanspraak te maken op de overwinning. Van 0-3 ging het naar 3-7, 4-11 en 9-14. Oliveria mocht meteen daarna de matchbal scoren.

Speelden voor Par-ky: Folguera, Demirovic, Vandecaveye, Andriessen, Sinnesael, De Vries, Stuer.
Kwamen in: Maddens, Ver Eecke, Bille

(Stijn)

Akkoord

Wij hebben sinds kort onze Privacyverklaring aangepast.