Lars Maddens
  • Decospan Volley Team Menen
  • Logo Decospan Volley Team Menen
Volley Menen
Prefaxis

Schuift Menen in extremis nog een plaatsje op?

Mikolaj Sarnecki
24 februari 2017

Na een januarimaand vol thuiswedstrijden speelt Prefaxis Menen morgen eindelijk nog eens in eigen huis. En wel voor de laatste keer in de reguliere competitie. Volgende week zaterdag wacht immers de eerste play-offwedstrijd in en tegen Maaseik.

Behoudens een stunt van Gent tegen Antwerpen, sluit Menen de ‘voorbereiding op het echte werk’ af op de vijfde plaats. Zoals dat voor het seizoen ook werd vooropgesteld. De thuiszeges tegen Roeselare en Antwerpen waren de uitschieters, de nederlaag in Leuven en de bekeruitschakeling tegen Zoersel de dieptepunten.

Feit is dat de Volleystars - met opposite Sarnecki op kop - sinds oktober gegroeid zijn, zelfs al bleven ze niet gespaard van blessures. Na Nieuwjaar werd overigens enkel verloren tegen Maaseik. Mits een nieuwe overwinning tegen Zoersel tekent Menen voor een knappe 7 op 7. Er zijn slechtere manieren om aan de play-offs te beginnen.

Wist je trouwens dat de vierde plaats mathematisch nog altijd kan? Antwerpen moet immers op bezoek in Gent dat nog kans maakt op de play-offs. Wie weet bewijst Lienert zijn ex-ploeg wel een dienst. Zelfs plaats 3 kan nog, maar een zege van Guibertin in Aalst ligt nu niet meteen binnen de verwachtingen.

De volledige play-offkalender vind je op http://volleymenen.be/play-1. 

Akkoord

Wij hebben sinds kort onze Privacyverklaring aangepast.