Lars Maddens
  • Decospan Volley Team Menen
  • Logo Decospan Volley Team Menen
Volley Menen
Prefaxis

Spannend duel levert driepunter op

Wannes De Beul
25 november 2018

Par-ky Menen - Amigos Zoersel: 3-1

Setstanden: 23-25, 25-15, 25-23, 25-23

De Amigos uit Zoersel lieten de afgelopen weken al duidelijk zien dat ze hun plaats in de hoogste reeks van België duidelijk verdienen. Een jonge ploeg met veel talent die al vele ploegen liet zweten. Oppassen geblazen dus voor onze Par-ky boys in de Hel van Mjinde!

Menen begon wat twijfelend aan de match. Wannes De Beul mocht het eerste puntje op het parket kloppen voor Par-ky. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd aan het begin van set 1 en de bordjes bleven dan ook mooi gelijk tot aan 9-9. Via een mooie rally met heerlijk volleybal kon Jente De Vries het eerste kloofje maken naar 12-10. Maar lang bleef dat kloofje niet overeind, in tegendeel. Opnieuw twijfel bij Par-ky, grotere foutenlast en een uitblinker aan de servicelijn bij Zoersel, Jeroen Oprins, maakten het ons niet gemakkelijk. Het was letterlijk erop en erover voor de Amigos en plots stond het 13-18. Menen klampte nog aan tot 21-22 maar een opslagmisser van Vandecaveye bezorgde Zoersel welverdiend 2 setpunten. De eerste kon Sinnseael nog afblokken maar de 2 e was wel raak, 23-25.

Vandecaveye maakte zijn foutje onmiddellijk goed en de eerste 3 punten in set 2 mogen we op zijn naam schrijven. Via goede servicedruk van Jente De Vries, slim volleywerk van de kapitein door het midden ging het vlotjes naar 9-4. De Amigos hielpen Menen nog een handje door de fouten op te stapelen en als Folguera dan ook nog eens blokkerend zijn puntje meepikt was Par-ky volledig ontketend. Vandecaveye vond het nog niet genoeg en via een schitterende pipe-aanval stond het 18-10. WaDe Beul nes nam het slimme denkwerk van Sinnesael over en opnieuw Vandecaveye bezorgde ons 10 setballen! De Vries maakte het uiteindelijk af, 25-15 maar wat een set van Vandecaveye!

Set 3 begon opnieuw met wat meer spanning in het spel maar het was wel opnieuw Zoersel dat het voortouw nam, 3-7. Frustraties bij Menen en enkele discutabele scheidsrechterlijke beslissingen zorgden voor geel bij onze kapitein en 5-10. Maar wie anders dan onze Vandecaveye toonde vechtlust en bracht Par-ky terug wat dichterbij, 9-12. Die vechtlust was aanstekelijk voor de hele ploeg. Iedereen maakte zijn puntjes en het was uiteindelijk De Beul die via mooi blokwerk de bordjes gelijk zette, 16-16. Van af toen was het volleybal waar fans de vingers van aflikken. Spanning, vechtlust en mooi volleybal zorgden voor een schitterend set-einde waar Par-ky uiteindelijk de koelste bleef, 25-23.

Het was duidelijk dat Menen de winst hier niet zomaar op een presenteerblaadje zou aangreikt krijgen. De Amigos waren ook niet echt onder de indruk van onze ‘helle’. In set 4 zorgden zowel Anshel als Gilles dat Par-ky bij de les bleef zoals einde set 3. Opnieuw
gelijklopend begin van de set maar het waren deze 2 heren die uiteindelijk toch het verschil maakten, 11-9. Maar verder dan deze 2-puntenkloof geraakte Par-ky ook niet. Bij 18-16 begon het vechtvolleybal bij Menen toch wat te sputteren. Zoersel mocht opnieuw langszij komen, 19-19. Puntenverlies thuis tegen Zoersel was geen optie. Ook onze, anders altijd rustige coach Ratko wist dit en riep de jongens op tot waakzaamheid. Terug een seteinde waar we op het puntje van ons stoeltje gingen zitten maar gelukkig konden onze Par-ky boys de nodige kalmte bewaren en trokken ze zich zo de volle buit naar hen toe, 25-23.

Een mooie en spannende avond werd het dus in de Vauban. Velen gingen met een buikje vol côte à l’os wat suf in de tribunes zitten maar al vlug zat iedereen alert te supporteren. Geen gemakkelijke avond was het voor Menen maar wel een avond waar iedere supporter voor naar het volleybal komt zien: sensatie, emotie en spanning!

Woensdag speelt Par-ky de Europese thuiswedstrijd tegen het Bulgaarse Burgas in Schiervelde (Roeselare).

Speelden voor Par-ky Menen: Folguera, De Beul, Sinnesael, Ver Eecke, Demirovic, De Vries, Stuer
Kwamen in: Vandecaveye, Vaskelis, Andriessen

Star of the Game: Gilles Vandecaveye

(Dieter)

Akkoord

Wij hebben sinds kort onze Privacyverklaring aangepast.