Lars Maddens
  • Decospan Volley Team Menen
  • Logo Decospan Volley Team Menen
Volley Menen
Prefaxis

Topprestatie bezorgt Menen de volle buit tegen Aalst

Janusz Górski
20 april 2017

Prefaxis Menen - Lindemans Aalst: 3-1

Setstanden: 27-25, 25-17, 21-25, 25-19

Lindemans Aalst en Prefaxis Menen waren nog in de running voor plaats 3 en 4 in deze play-offs. Deze wedstrijd was dus voor beide ploegen belangrijk om te winnen. Al was die voor Aalst misschien nog iets belangrijker. Na het pijnlijke verlies in Roeselare waren de Pajotters zo goed als zeker uitgeschakeld voor de finale en wilden ze tonen dat ze plaats 3 meer dan waard zijn.

Het was echter Prefaxis dat zich in set 1 al onmiddellijk toonde. Vooral kapitein Jelle Sinnesael speelde zich blokkerend in de kijker. Alles wat zijn richting uitkwam, blokte de middenman af. Met een prachtig killblock ging Menen TTO 1 als eerste in (8-7). Aalst behield nadien wel de aansluiting waardoor set 1 razend spannend werd. Na 2 receptiemissers bij de Volleystars leek set 1 beslist (19-21). Maar ditmaal was het Dries Heyrman die de situatie opnieuw rechttrok. Bij 25-25 kon Jelle opnieuw zijn blok laten zien en een foutje bij Lindemans Aalst bezorgde ons de setwinst, 27-25.

Anshel Ver Eecke zat vanaf set 2 volledig in de match. Ook Depovere maakte zijn puntjes via een mooi tweedehandsballetje (5-5). Via Sarnecki en Ver Eecke kon een eerste tweepuntenkloof gecreëerd worden (10-8). Nadien begon het pas helemaal goed te lopen voor Prefaxis. Het trio Sinnesael-Heyrman-Górski scoorde quasi aan 100% en zo liep Menen uit tot 21-13! Lindemans Aalst leek nu helemaal verloren. Coach Johan Devoghel probeerde het tij nog te keren met enkele wisselspelers, maar het was Sarnecki die mocht afkloppen (25-17).

Bij 3-3 in set 3 was het mooiste punt te zien van de wedstrijd. Menen zat in een volledig verloren positie waar Aalst gemakkelijk leek te gaan scoren, maar uit niets was Sinnesael daar plots terug aan het net en blokte Walker in zijn eentje af. Via een mooie pipe-aanval van Ver Eecke en 2 mooie serves van Górski werd het zelfs 15-12. Maar nadien begonnen er hier en daar toch wat foutjes in het spel te sluipen van Menen. Lindemans Aalst kon terug aansluiten, 16-16. Sarnecki en Depovere konden nadien wel terug een veilige tweepuntenkloofje maken waardoor een droge 3-0 héél dichtbij kwam (21-19). Een kleine inzinking bij Prefaxis zorgde dat de Volleystars niet meer aan scoren toe kwamen en Aalst dan toch set 3 kon pakken (21-25).

Opnieuw 3-3 in set 4 maar door een opstellingsfout bij Aalst raakten de Oost-Vlamingen wat gefrustreerd. Górski scoorde de 8-7 voor TTO 1. Coach Ratko Peris bracht dan zelfs even Van De Pontseele in als libero om nog wat meer verwarring te zaaien bij de tegenstander, 13-10. Een goede Julien Lemay kwam daarna terug de rangen vervoegen met oerdegelijk receptiewerk en via het Poolse duo Górski-Sarnecki kon Prefaxis Menen het laken helemaal naar zich toe trekken en afmaken met 25-19.

We zagen collectief een héél sterke wedstrijd gezien van de Volleystars. Na de gebeten overwinning in Antwerpen en nu tegen Lindemans Aalst mag gezegd worden dat enkel Menen plaats 4 in de play-offs verdient. Met nog 2 wedstrijden voor de boeg is dit nu al een glansrijk seizoen!

Speelden voor Prefaxis: Depovere, Sinnesael, Gorski, Ver Eecke, Sarnecki, Lemay
Kwamen in: Van De Pontseele, Dedeyne, Vandeweyer

(Dieter)

Statistieken zijn wat ze zijn, maar deze keer zijn ze toch echt indrukwekkend: Match report

Akkoord

Wij hebben sinds kort onze Privacyverklaring aangepast.