All in voor de laatste keer

img 8829

25 april 2024

Op het moment dat we deze voorbeschouwing schrijven, is Knack Roeselare zich mogelijk naar een vierde kampioenstitel op rij aan het spelen. In dat geval wordt de allerlaatste wedstrijd van de Lotto Volley League morgenavond in Rekkem gespeeld. Tegen Waremme wordt dan - in één wedstrijd - bepaald wie volgend seizoen in de Challenge Cup mag aantreden.

Echt goede herinneringen houdt Decospan Menen niet over aan de ontmoetingen van dit seizoen met Waremme. Vijf keer keken we de Wawa's in de ogen, slechts één keer trokken we aan het langste eind, begin november voor de kwartfinale van de beker. In de competitie werd het thuis 1-3, in Waremme 3-0. Beterschap maar geen overwinning (2x 3-2) kwam er in de play-offs. Uit het laatste thuisduel eind maart onthouden we hoe Anes Perezic als enige overgebleven opposite geblesseerd uitviel en Seppe Van Hoyweghen moest depanneren als zijn vervanger.

De voorgeschiedenis mag dan wel niet al te rooskleurig zijn, de laatste twee wedstrijden werden wel gewonnen, telkens met 3-2. Voor dezelfde uitslag tekenen we morgenavond, ook al hoeft het niet noodzakelijk zo spannend te worden. Een Europees ticket zou in ieder geval een mooie opsteker zijn met het oog op volgend seizoen. En het zou een passend slotakkoord zijn van de periode van Lowie Stuer en Seppe Van Hoyweghen bij Menen.

Maar ook aan de overkant van het net staan met Pierre Perin, Sam Fafchamps, Roman Abinet en Lienert Cosemans vier vertrekkers die in hun laatste wedstrijd voor Waremme nog eens alles zullen willen geven. Dat kan wel eens vonken geven.

Van aan de zijlijn kunnen we maar een iets hopen: dat het thuispubliek massaal de weg vindt naar Sporthal Ter Steenlandt en daar het team naar Europa-pa-pa schreeuwt. Tot morgen!


Tickets

Vragen?
Sponsor worden?