Bedankt Frank, bedankt Lowie!

img 3322

21 februari 2024

Decospan Menen zal het volgend seizoen zonder twee van zijn steunpilaren moeten doen. Met Frank Depestele aan het roer en Lowie Stuer als libero/kapitein knokte de grensploeg zich de voorbije seizoenen naar twee bekerfinales, één titelfinale en de Champions League.

We houden eraan beide toppers te bedanken om elk vijf jaar het mooie weer te maken in Menen.

Na een rijkgevulde carrière als speler en een eerste ervaring als T2 bij Leuven kwam Frank Depestele in augustus 2019 naar Menen. Dat hij uiteindelijk vijf jaar bij onze club zou blijven, had niemand toen durven dromen.

Jaar na jaar groeide Frank in zijn rol als trainer en vanaf het seizoen 2021-2022 vertaalde dat zich ook in resultaten. Onder zijn leiding haalde onze club dat jaar voor het eerst in de geschiedenis de titelfinales tegen Knack Roeselare. In datzelfde seizoen hadden we ook de buren in de kwartfinale van de beker uitgeschakeld, maar slikten we in de halve finale een zeer bittere pil tegen Caruur Gent. Die gemiste bekerfinale werd de afgelopen twee jaar goedgemaakt door twee finales in Sportpaleis. Die werden op het parket allebei verloren, maar naast het veld gewonnen door de Green Wall.

Het aandeel van Frank in ons sportieve verhaal kan niet onderschat worden. Hij werd dan ook twee keer verkozen tot 'coach van het jaar'. Hij had daarnaast een extra zintuig en het aanzien om jonge talenten zoals Seppe Rotty, Simon Plaskie en Basil Dermaux naar Menen te halen én ze beter te maken. In de familiale omgeving voelde Frank zich ook nooit te beroerd om een praatje te maken met de vrijwilligers en supporters van onze club.

Na vijf jaar kiest Frank nu voor een nieuwe uitdaging. Een trainer die vijf jaar lang bij ons blijft, is sowieso al uitzonderlijk voor onze club. En dat moeten we dan ook koesteren. We wensen Frank veel succes bij zijn nieuwe club (misschien net iets minder tegen ons) en we twijfelen er niet aan dat hij er alles aan zal doen om afscheid te nemen met enkele stuntzeges in de play-ofs.

Volgend jaar ook niet meer te bewonderen in Menen is Lowie Stuer. Een jaar eerder dan Frank kwam de libero - na passages bij Roeselare en Antwerpen - over van Gent. Na één jaar kreeg hij de kans om bij het Franse Sète te gaan spelen, maar een jaar later was de Red Dragon terug en werd hij vier jaar na elkaar de stabiele factor in onze receptie en verdediging. Na het pensioen van Jelle Sinnesael werd hij dan ook verdiend de nieuwe kapitein.

Met Lowie verdwijnt niet alleen de kapitein, maar ook een hele brok ervaring, drive en speldoorzicht. Dat laatste bleek onder meer in coronatijd toen hij depanneerde op de hoek en blok en verdediging geregeld verschalkte met zijn listige toetsballen. Sinds zijn terugkeer naar Menen speelde Lowie nagenoeg elke wedstrijd, dit seizoen geregeld in combinatie met Yentl Bille als verdedigende libero. Sinds een aantal jaar combineerde hij met succes zijn volleybalcarrière met zijn job als podoloog.

Ondanks Lowie's grote verdienste voor de club, werd nu echter de beslissing genomen om volgend seizoen niet meer samen verder te gaan. We wensen Lowie niettemin heel veel succes in zijn verdere carrière en hopen hem nog vaak tegen te komen aan de andere kant van het net.

Met deze twee vertrekkers is het zonneklaar dat hun respectievelijke opvolgers een zware uitdaging voorgeschoteld zullen krijgen. In de komende weken houden we je daarover via deze weg op de hoogte. In deze periode van het jaar regent het traditiegetrouw geruchten, maar zolang een krabbel niet gezet is, zijn dat ook maar geruchten.


Vragen?
Sponsor worden?