De Hel van Rekkem passend ingehuldigd

whatsapp image 2023 10 18 at 20.49.19.jpeg

19 oktober 2023

Decospan Menen - Lindemans Aalst: 3-0

Setstanden: 25-22, 25-22, 25-17

De sporthal in Rekkem was gezellig druk voor de eerste thuiswedstrijd van Decospan Menen. De goed gevulde tribunes inspireerden de thuisploeg tot een puike prestatie. Lindemans begon goed aan de partij, maar zakte - ondanks een mooi aantal meegereisde supporters - beetje bij beetje weg. Menen daarentegen voelde zich duidelijk in zijn sas: vlot scorend, goed serverend en stevig blokkerend.

Coach Depestele startte met hetzelfde achttal als tegen Roeselare, bij Aalst konden we het talent van de jonge West-Vlaamse setter Ponseele bewonderen. Hij werd bijgestaan door good old Overbeeke, de van Leuven overgekomen Peters en Dufraing en de buitenlanders Saaremaa, Muukkonen en Pitakoudis.

De partij was amper begonnen of daar was al de eerste plafondbal (wel de enige van de avond). Vandecaveye pakte het punt daarna uit met zijn eerste van vier aces (3-1). Bij 10-9 was De Vleeschhauwer nog altijd foutloos (4 op 4). Aan Aalsterse zijde kwamen de punten van Overbeeke en Muukkonen. Een 12-13 achterstand werd snel omgezet in een 16-13 voorsprong, maar na een misser in de Meense receptie stond het weer gelijk bij 18-18. Vandecaveye met een score en een nieuwe ace gaven de thuisploeg weer wat adem (20-18). De Bellegemaar bekroonde even later zijn comeback naar Decospan met het setpunt (25-22).

Set 2 startte met een mooi punt van Dukic (een en al energie). Peric tekende voor het eerste van zes bloks in deze set. Na vier opeenvolgende opslagmissers pikte Van Hoyweghen - Star of the Game - ook zijn puntje mee, gevolgd door een nieuw blok van Peric (8-4). Daarna stokte de Meense machine even, waardoor Lindemans gelijk kon komen (9-9). De bezoekers gingen mee tot 15-15, maar stapelden dan de fouten op (20-15). De Vleeschhauwer verschalkte bij 22-18 het Aalsterse blok, de 23-19 was voor Arno Van de Velde die tot drie keer toe de weg versperde voor zijn Aalsterse naamgenoot en Red Dragon Robbe Van de Velde. Dukic mocht afronden van achter de driemeterlijn (opnieuw 25-22).

Ook in set 3 stoomde Menen meteen door. De bezoekers ergerden zich meer en meer aan de wedstrijdleiding, maar vergaten zoals wel vaker het kopje erbij te houden. Topscorers De Vleeschhauwer en Dukic (beide 14 punten) deden dat wel en brachten Vandecaveye bij 23-17 aan de opslaglijn. Gilles rondde af zoals hij de wedstrijd begonnen was: met 2 aces.

Een al bij al vlotte zege dus voor Decospan Menen. Bij een nieuwe overwinning nu zaterdag tegen Waremme (en bijhorende 9 op 9) kunnen we van een geslaagde competitiestart spreken, maar zover zijn we nog niet. Iedereen welkom op 21 oktober in Rekkem. Door de maximumcapaciteit van 500 toeschouwers zouden er wel het hele seizoen eens weinig lege plekken in de tribunes te bespeuren kunnen zijn.

Speelden voor Decospan Menen: Van Hoyweghen, De Vleeschhauwer, Dukic, Vandecaveye, Peric, Van de Velde, Bille/Stuer
Kwamen in: Perezic, Verhamme

Star of the Game: Seppe Van Hoyweghen


Vragen?
Sponsor worden?