Leve de golden set

412846132 865174918952257 1436972245034573498 n

24 december 2023

Halve finale beker: Volley Haasrode Leuven - Decospan Menen

Setstanden: 25-15, 25-22, 27-25
Golden set: 11-15

Twee jaar geleden weerklonk een luide vloek nadat we in Gent ten onder gingen in de golden set, gisteren weerklonk een vreugdekreet die tot op de Oude Markt te horen was nadat net het omgekeerde was gebeurd. Na ene Leuvense outaanval was de bekerfinale binnen! De tweede op rij zowaar, opnieuw tegen Knack Roeselare!

Het zag er heel lang naar uit dat Leuven met de finaleplek zou gaan lopen. Drie sets lang was de thuisploeg veruit de betere. Witvrouwen bleek een zeer degelijke vervanger van Tuerlinckx en ook Kaibald en Van Dyck werden op hun wenken bediend door een uitstekende Valkiers. Een zeer lage foutenlast in combinatie met een bij momenten zwalpend Menen leverde een vlotte 25-15 en 25-22 op. Ook in set 3 zag het er bij 23-18 allesbehalve goed uit. De jonge De Vleeschhauwer achtte dan zijn moment gekomen en smashte en serveerde naar 23-22. Na een portie geluk - niet voor het eerst - kreeg Leuven twee matchballen. Dukic acete nog naar 24-24, maar toch werd het 27-25.

De opflakkering in de derde set zou de voorbode blijken van een straffe golden set. Die begon perfect met een ace van Vandecaveye. Het groen-zwarte legioen veerde recht, overstemde het georkestreerde Leuvense publiek en zou niet meer gaan zitten tot minuten na het laatste punt.

Witvrouwen stelde na 2-4 nog gelijk voor 4-4. De Vleeschhauwer vond bij 6-6 de brievenbus en dankzij een gelukje kon gedraaid worden bij 6-8. Peric plaatste dan op het juiste moment een killblock en Dukic scoorde nu elke bal die zijn richting uit kwam (7-11 en 9-13). De laatste Leuvense stuiptrekking kwam er bij 11-13 (De Vleeschhauwer out langs de lijn), maar de eerste matchbal voor Decospan was de juiste. Witvrouwen smashte in de straat langs de verkeerde kant van de lijn en zadelde zijn team met een goldensettrauma op (ook in Europa ging VHL er al uit na de golden set).

Luttele minuten na een dolenthousiaste viering maalde niemand nog over de manier waarop de bekerfinale bereikt was. De cafetaria werd overgenomen door de meegereisde aanhang en dansend en zingend werd terug naar Menen gereden. Aan de supporters zal het op 10 februari in ieder geval niet liggen!

Tickets bekerfinale

Op de website van Topvolley Belgium kan je al tickets bestellen voor de bekerfinale. Als Menen-supporter doe je dat beter nog niet. We steken dinsdag de koppen bij elkaar en komen dan snel met nieuws over de tickets en het busvervoer.

Startten voor Decospan Menen: Van Hoyweghen, De Vleeschhauwer, Van de Velde, Peric, Dukic, Vandecaveye, Stuer/Bille
Kwamen in: Ocket, Perezic, Vanneste, Verhamme

Star of the Game: Marin Dukic

(Stijn)


Statistieken Verslag ROB TV Artikel Het Nieuwsblad Artikel Fan2BE

Vragen?
Sponsor worden?