Lotto Volley League nieuwe naam

volley logo rood white background 1665414826

10 oktober 2022

Zeg niet langer EuroMillions Volley League, maar Lotto Volley League. Vanaf dit seizoen treedt Decospan Menen dus in een competitie met een nieuwe naam aan.

De Nationale Loterij is als partner van Volley Belgium sinds 2011 actief verbonden aan de nationale volleycompetitie, eerst als branding van de wisselbordjes. In 2015 verbond de Loterij haar naam aan de Belgische Supercup en sinds het seizoen 2016-2017 is de Nationale Loterij ook de naampartner van de hoogste klasse in het volleybal. Vorig seizoen verwees de naam van de competitie nog naar EuroMillions, het bekende Europese trekkingsspel, maar vanaf zaterdag en het begin van de nieuwe jaargang doet Lotto Volley League als competitienaam dus zijn intrede. Dit nog tot minstens het einde van het seizoen 2023-2024.

Met 9 teams en vernieuwde play-offs

Met Axis Guibertin erbij bekampen voortaan negen teams elkaar in heen- en terugwedstrijden om een stek in de top 6, die goed is voor een ticket voor de play-offs. Afhankelijk van de stand aan het einde van de klassieke competitiefase worden 5, 4, 3, 2, 1 of 0 punten toegekend. De beste twee ploegen in de play-offs stoten vervolgens door naar de kampioenschapsfinale, waar een ‘best of five’ om de titel beslist. De laatste drie teams uit de klassieke fase ontmoeten elkaar in de play-downs.

De top vier in de play-offs plaatst zich voor de verschillende Europese competities. Het vijfde ticket gaat naar de winnaar van de beker, tenzij de laureaat in de top vier staat. In dat geval spelen de vijfde en zesde van de play-offs en de eerste en tweede van de play-downs tegen elkaar. De twee winnaars treffen elkaar nadien in een finale om het laatste ticket.
 
De nieuwe formule moet voor meer spektakel en vooral belangstelling zorgen voor de verschillende fases van de competitie.
 
Meer wedstrijden op tv
Met de nieuwe naam komt er ook een andere nieuwigheid. Ieder weekend zal er namelijk een wedstrijd van de Lotto Volley League live te volgen zijn op televisie, via Proximus en Telenet.
In de finale van de play-offs zullen de verschillende wedstrijden allemaal live worden uitgezonden.
 
Decospan Menen start zaterdag in Aalst aan de nieuwe jaargang, waarin het de prestatie van vorig jaar - tweede plaats en titelfinales - zal proberen te evenaren.

Vragen?
Sponsor worden?