whatsapp image 2024 03 06 at 20.54.42 1 .jpeg

07 maart 2024

Decospan Menen - Lindemans Aalst: 0-3

Setstanden: 22-25, 19-25, 21-25

Ook in de tweede wedstrijd van de play-offs heeft Decospan Menen niet met de overwinning kunnen aanknopen. Bij momenten speelde de thuisploeg goed mee, maar de lijn een hele set lang doortrekken blijft dit seizoen een pijnpunt. Aalst lijkt dan weer - na jaren van droogte - klaar om mee te bikkelen voor de twee finaleplaatsen.

Na zijn 25 punten in Leuven kreeg Perezic een basisplaats, Vanneste startte in de plaats van Dukic. Beide heren zouden tekenen voor 12 van de 18 aanvallende punten in de eerste set. Ondanks een sterke scoringspercentage van 67% geslaagde aanvallen, liep Menen toch de hele tijd achter de feiten aan. Dat had enerzijds te maken met de aanvallende efficiëntie van Aalst, maar vooral met stevig serveerwerk. Zowel Gimeno als Folguera brachten de Meense receptielijn in verlegenheid. Bij 21-24 kon Van de Velde nog één setbal wegwerken, maar Muukkonen verzilverde de tweede.

Ook in set 2 vocht Decospan voor wat het waard was. Op de hoek bleef Vanneste draaien (6 op 7 in set 2 en 16 op 20 over de hele wedstrijd) en ook Vandecaveye deed nu zijn duit in het zakje (3 op 6). Drie keer kwam Menen op achterstand, drie keer brachten ze de stand in evenwicht om daarna weer meteen tegen een kloof aan te kijken. Van 5-5 naar 5-8, van 9-9 naar 9-12 en van 16-15 naar 16-19. Te veel reeksjes tegen dus en te weinig verweer tegen het meer dan stevige Aalsterse middencompartiment en de sterke opposite Gimeno. Allemaal werden ze perfect bediend door Folguera. Zo leidde de 16-15 voorsprong in een mum van tijd naar een ontnuchterende 19-25.

Met Dukic voor Vandecaveye bracht set 3 geen beterschap. Na een ace van Muukkonen stond het al 2-6 bij de eerste time-out. Dukic milderde met een mooie ace voor 4-6, maar Robbe Van De Velde bracht de kloof weer op 4 punten (5-9). Zijn collega's in het midden (Pitakoudis en Saaremaa) pakten uit met een perfect aanvallend rapport en ook Star of the Game bleef zijn duit in het zakje doen. Ondanks 7 bezoekende opslagmissers kwam Lindemans nooit meer in de problemen, ook al om Perezic de bal niet meer op de grond keer (althans niet binnen de lijnen). Van De Velde kreeg de eer om de wedstrijd af te ronden na amper 76 minuten.

De titelfinales halen was niet meteen de ambitie van Decospan Menen, maar na de 0 op 6 in de play-offs kijken we nu al tegen een kloof van 5 punten aan met nummer 4. De top 4 halen kan natuurlijk nog altijd, maar dan zouden (bonus)puntjes in de derby tegen Knack van volgende woensdag niets te vroeg komen.

Startten voor Decospan Menen: Perezic, Van Hoyweghen, Verhamme, Van de Velde, Vanneste, Vandecaveye, Stuer/Bille
Kwamen in: De Vleeschhauwer, Ocket, Peric, Dukic

Star of the Game: Alvaro Gimeno