Mission playoffs accomplished

guibertin.jpeg

15 februari 2024

Volley Guibertin - Decospan Menen: 0-3

Setstanden: 26-28, 22-25, 16-25

Er was een forse remonte voor nodig, maar Decospan Menen is sinds gisterenavond zeker van zijn plekje bij de top 6. Dankzij de 0-3 overwinning in Guibertin zou de bekerfinalist zelfs nog als vierde kunnen beginnen aan de playoffs. In ieder geval kan Decospan zonder torenhoge druk beginnen aan de laatste wedstrijd vóór de start van de tweede fase van de competitie. Op zaterdag 24 februari komt Greenyard Maaseik op bezoek in Rekkem. Die avond staat ook de achtste editie van de Battle of the Jeugdbewegingen op de planning.

Zoals verwacht was Eliot De Vleeschhauwer niet hersteld van de blessure die hij zaterdag opliep in het Sportpaleis. De youngster werd vervangen door Anes Perezic en in vergelijking met de bekerfinale kwam Stipe Peric in de basis ten koste van Jasper Verhamme.

Net als voor Menen was de voorlaatste wedstrijd uit de reguliere competitie voor Guibertin cruciaal met het oog op de playoffs. De thuisploeg verscheen dan ook met het mes tussen de tanden aan de opslag.

Van 8-5 ging het over 16-10 naar 21-14. Boeken toe, vreesden de talrijke - en luidruchtige - Meense supporters, maar toen pakte Decospan met Vandecaveye aan de opslag uit met een remonte van formaat. Die begon met een ace (21-16), gevolgd door een outaanval van Van Walle (21-17), een 'penalty' van Dukic (21-18) en block-out van de Franse Belg (21-19). Deel 2 van de remontada volgde bij 23-20, met twee punten op rij voor Dukic (23-22). Bij 24-22 kreeg Guibertin alsnog  twee setballen, maar die werden weggewerkt met een brievenbusbal van Dukic en een score van Van Hoyweghen (nadat Bille een tweedehandsbal van de blauw-gele setter had doorzien). Na een outaanval van de felle Hofmans kreeg Decospan een eerste setbal (24-25). Achterspeler Perezic stootte daarna wel af in de driemeterzone (26-25), maar na een blok van Van de Velde én een score van Arno ging de felbevochten set met 26-28 toch naar Menen. Opvallend: Marin Dukic bij Menen en Gil Hofmans bij Guibertin scoorden in de eerste set respectievelijk 8 en 9 punten.

Menen ging na de nipte setwinst door op zijn elan. Via 4-8 werd het 8-16 en 14-21. De thuisploeg knabbelde nog wat aan de achterstand, maar de bezoekers lieten zich de kaas niet van het brood eten. Dukic met zijn tweede punt van deze beurt bracht Decospan op één set van de playoffs.

Ook in set 3 schoten de Volleystars furieus uit de startblokken. Met Vandecaveye aan de opslag ging het in één ruk naar 0-5. Een mooie voorsprong die Decospan niet te grabbel wilde gooiden. Via 10-16 ging het naar 15-21, weliswaar met een rode kaart voor beide teams na wat gediscussieer door het net. De kaars van Guibertin doofde daarna helemaal uit en bij 16-24 maakte Van Hoyweghen het af met een netrolace.

Mission playoffs accomplished! Op basis van de terugronde is dat ook wel verdiend. De 7 op 24 uit de heenronde werd na Nieuwjaar rechtgetrokken met 14 op 21. Enkel de 3-0 nederlaag in Waremme zorgde voor een domper in de terugronde, maar alle andere wedstrijden die moesten gewonnen worden, werden ook gewonnen (inclusief de 2-3 stuntzege in Aalst).

De playoffs starten in het eerste weekend van maart en eindigen op 13 april. Van zodra de precieze data bekend zijn, ontdek je het hier.

Startten voor Decospan Menen: Van Hoyweghen, Perezic, Dukic, Vandecaveye, Peric, Van de Velde, Stuer/Bille
Kwamen in: Verhamme, Vanneste


Vragen?
Sponsor worden?