Nog één keer knallen en dan even rust

img 2212

07 november 2023

Nu Decospan Menen nog actief is in de beker én in de CEV Cup, volgen de wedstrijden elkaar in sneltempo op. Sinds de competitiestart op 15 oktober heeft het team van Frank Depestele zeven matchen afgewerkt in drie weken, inclusief de verplaatsing naar Polen. Woensdag komt er nog eentje bij tegen Caruur Volley Gent. Daarna krijgt de kern tien dagen om te trainen en verder te bouwen aan de automatismen.

Het competitieduel tegen Gent wordt traditiegetrouw eentje met veel bekende gezichten aan beide zijden van het net. Man in vorm Gilles Vandecaveye keerde na vier seizoenen Gent terug naar Menen, terwijl Lou Kindt de omgekeerde beweging maakte. Eerder volgden Kobe Brems, Martijn Colson en Anshel Ver Eecke zijn voorbeeld. Thiemen Ocket was dan weer twee jaar terug actief in Gent. Genoeg spelers dus die het ongelijk van hun oude werkgever of het gelijk van hun nieuwe broodheer zullen willen bewijzen.

Beide teams startten de competitie met een mooie overwinning: wij in en tegen Roeselare, Gent in en tegen Aalst (met een fitte Anshel Ver Eecke in de basis). Na de sterke opener konden de Oost-Vlamingen echter geen set meer pakken op bezoek in Roeselare en thuis tegen het sterke Leuven. Wij haalden het op onze beurt van Aalst, maar gingen de week erna de boot in tegen Waremme.

In het tussenseizoen onderging de Gentse kern - net als de onze - een metamorfose, inclusief een nieuwe coach. Clubmonument Tim Degruyter zwaaide af na ettelijke jaren aan de pas, Tobias Kjaer verhuisde naar Nederland, Vandecaveye keerde terug naar Menen, Jente De Vries hing zijn schoenen aan de haak en ook Hugo Fischer, Jome Vandamme, Niklas Breilin en Abdel-Aziz Doumbia zochten andere oorden op.

Aan inkomende zijde noteren we - naast Lou - nog zes nieuwkomers. Vooral de Ierse receptie-hoek Ryan Poole blijkt een stevige aanwinst te zijn. Aan de pas ligt de Nederlander Markus Held in de weegschaal met Kobe Brems, libero Tim Verstraete kwam over van Waremme en in het midden gaat de Duitser Jan Breburda de concurrentie aan met het sterke duo Colson-Ogink. Op de hoek zien we tot slot de Nederlander Ricardo Hofman en de jonge Belg Wannes Van Alboom.

Voor Gent wordt het het eerste bezoek aan onze tijdelijke thuishaven in Rekkem (Lauwestraat 66). Voor ons wordt de vierde officiële thuismatch een kans om 9 op 12 te halen in de Lotto Volley League. Daarna kan de riem er met een goed gevoel even af (tot de verre verplaatsing naar Maaseik op 18 november).

We proberen net als afgelopen zondag de livestream te verzorgen. Als alles goed gaat, is de wedstrijd te volgen via watch.lottovolleyleague.be.


Tickets

Vragen?
Sponsor worden?