Op naar Europa - deel 2

img 9459

20 april 2024

Decospan Menen - Caruur Gent: 3-2

Setstand: 30-28, 25-17, 25-27, 20-25, 15-9

Na een match met overuren duurt het seizoen van Decospan Menen nog een weekje langer. Tegen Caruur Gent kreeg de thuisploeg in set 3 nochtans een matchbal, maar die werkte gelegenheidsopposite Colson met een listige toetsbal weg. De jonge Casper Willems haalde vervolgens de derde set binnen. Ook set 4 ging (vrij vlot) naar Gent, waardoor Decospan nog de tiebreak nodig had om orde op zaken te stellen. Volleystar van het jaar Gilles Vandecaveye legde uiteindelijk met een blitzstart de basis voor de overwinning.

Op vrijdag 26 april nemen we het in een allerlaatste duel op tegen Waremme of Achel voor een Europees ticket.

Naast het spektakel op het terrein viel gisteren ook naast het veld heel veel te beleven. Manager Anne Verhelst werd namelijk in de bloemetjes gezet na meer dan twintig jaar onverdroten inzet voor onze club. Dat we onze duivel-doet-al en organisator pur sang zullen missen, daar hoeven we geen tekeningetje bij te maken. 1000 x bedankt.

Ook trainer Frank Depestele werd op gepaste wijze uitgezwaaid, net als kapitein Lowie Stuer, spelverdeler Seppe Van Hoyweghen en middenman Stipe Peric.

Geen verrassing bij de verkiezing van de Volleystar van het jaar. Gilles Vandecaveye haalde het met een straat voorsprong en daar was iedereen het na afloop van wederom een supersterke wedstrijd (30 punten) volmondig mee eens.

Vrijdag knallen we nog een laatste keer voor een avontuur in Europa-pa-pa. Hopelijk zien we voor deze laatste wedstrijd ook weer goedgevulde tribunes.

Speelden voor Decospan Menen: Van Hoyweghen, De Vleeschhauwer, Van de Velde, Verhamme, Stuer, Vandecaveye, Bille (libero)
Kwamen in: Ocket, Vanneste, Peric


Vragen?
Sponsor worden?