Mission play-offs begint in Leuven

img 4692

19 januari 2024

Bijna een maand is het geleden sinds onze laatste officiële wedstrijd: de bekerwedstrijd in Leuven. Voor de eerste competitiewedstrijd van 2024 trekken we morgen - toevallig of niet - opnieuw naar de Sportoase in Leuven. Deze keer niet met twee volle bussen supporters, maar wel met een duidelijke missie: punten pakken om alsnog een plek bij de eerste zes te veroveren.

Een blik op het klassement leert dat de play-offs halen ondertussen een moeilijke - maar niet onmogelijke - opdracht is geworden. Enkel Caruur Gent staat momenteel achter ons. De kloof met nummer 7 (Guibertin) bedraagt al 4 punten. Wij hebben echter twee wedstrijden minder gespeeld doordat de thuismatchen tegen Roeselare en Maaseik begin januari uitgesteld werden omdat Eliot De Vleeschhauwer met de Young Red Dragons aan de slag was.

Nummer 6 Achel telt evenveel punten als Guibertin, Waremme eentje meer en Leuven totaliseert 16 punten. Met nog 7 competitiewedstrijden te gaan, moeten we zeker tegen deze teams punten pakken om nog kans te maken op de play-offs. Roeselare (21 punten), Aalst (20 punten) en Maaseik (19 punten) lijken al zeker van hun plaatsje bij de top 6.

Met de volle buit terugkeren uit Leuven zal morgenavond allesbehalve evident zijn. Decospan mag de voorbije weken dan wel goed getraind hebben, de thuisploeg zal in tegenstelling tot de bekerwedstrijd opnieuw kunnen rekenen op Simon Peeters en wellicht ook op Hendrik Tuerlinckx. We hoeven er geen tekeningetje bij te maken dat Valkiers & co tuk zullen zijn op revanche na onze ultieme Houdini-act op 23 december.

Zeker is dat we vanaf morgen een dolle periode ingaan, met 5 wedstrijden in 2 weken:

  • Zaterdag 20 januari (20u30): Volley Haasrode Leuven - Decospan Menen
  • Woensdag 24 januari (20u30): Waremme Volley - Decospan Menen
  • Zaterdag 27 januari (20u30): Decospan Menen - Knack Roeselare
  • Woensag 31 januari (20u30: Decospan Menen - Tectum Achel
  • Vrijdag 2 februari (20u30): Lindemans Aalst - Decospan Menen

Daarna krijgen we een week de tijd om de puntjes op de i te zetten tegen de bekerfinale op zaterdag 10 februari. 

Tickets bestellen kan nog tot eind januari via de knop hieronder.


Tickets bekerfinale Tickets Decospan-Knack (27/1) Tickets Decospan-Achel (31/1)

Vragen?
Sponsor worden?