Overuren zonder nieuwe zege

09 december 2023

Decospan Menen - Volley Haasrode Leuven: 2-3

Setstanden: 21-25, 25-23, 25-20, 20-25, 20-22

131 minuten volleybal hebben gisterenavond slechts één punt opgeleverd voor Decospan Menen. Vooral in set 4 liet de thuisploeg de kans liggen om voor de tweede keer in vier dagen de volle buit te pakken tegen Leuven. Ook in de tiebreak kregen we één matchbal, tegenover zeven voor de bezoekers. Onder impuls van Witvrouwen en Van Dyck (allebei 26 punten) viel het dubbeltje uiteindelijk naar de kant van de huidige nummer 2 uit de Lotto Volley League.

Zoals verwacht bleven Tuerlinckx en Peeters aan de kant bij Leuven, Menen koos voor de succesformule van dinsdag. Hoofdaanvaller Dukic kon zijn blitzstart uit het bekerduel echter niet herhalen en bij de bezoekers bleek Witvrouwen niet meteen een verzwakking. De linkshandige hoofdaanvaller zou goed twee uur later afklokken op 26 punten. Enkel Vandecaveye deed beter met een straffe 30 punten.De Meense receptie-hoek serveerde en scoorde opnieuw dat het een lieve lust was, maar kreeg iets te weinig scorende steun van zijn medemaats. Van de Velde en Verhamme lieten nochtans mooie dingen zien in het midden. Bemoedigend was het ook het wederoptreden van De Vleeschhauwer. Allemaal goed was het (nog) niet, maar het geeft Frank Depestele wel weer meer opties.

Het wedstrijdverloop verliep gelijkaardig als dinsdag: set 1 voor de bezoekers, gevolgd door een spannende tweede set (25-23). De derde set was opnieuw de beste van de thuisploeg (25-20) en bij 11-8 in set 4 leek Decospan weer af te stevenen op de overwinning. Bij Leuven kreeg het scorende vermogen na de inbreng van De Bruyn echter nog een bijkomende boost en ook Witvrouwen bleef maar punten maken. De jonge libero Verwimp veegde en sprong dan weer heel wat ballen van de vloer. Het zorgde uiteindelijk nog voor een duidelijk verschil (20-25).

De tiebreak begon rampzalig voor de thuisploeg met een 0-4 achterstand. Vanneste betaalde het gelag en werd vervangen door Dukic. De jonge Belg kende echter zijn avond niet en liet in de vijfde set een aantal kansen liggen. Draaien deden beide teams bij 4-8, maar een klaarkijkende De Vleeschhauwer (welgemikte legbal) en Verhamme met een killblock op Van Dyck (ook 26 punten) herstelden het evenwicht (11-11). Wat volgde was een resem aan matchballen voor de bezoekers. De enige matchbal voor Menen viel in het water door een voetfout van Verhamme aan de opslag. De goed ingevallen De Bruyn mocht na meer dan twee uur volleybal afronden met 20-22.

In het klassement schiet Menen weinig op met één punt erbij. Volgende zaterdag trekken we naar Gent, waar absoluut 3 punten gepakt moeten worden, maar dat geldt net zo goed voor hekkensluiter Caruur.

Speelden voor Decospan Menen: Van Hoyweghen, Dukic, Vanneste, Vandecaveye, Van de Velde, Stuer (libero)
Kwamen in: Ocket, De Vleeschhauwer

Star of the Game: Kobe Verwimp