Play-offs baren een muis

img 7951

24 maart 2024

Decospan Menen - Haasrode Leuven: 0-3

Setstanden: 21-25, 17-25, 21-25

De play-offs dreigen voor Decospan Menen - net als vorig seizoen - allerminst een succesverhaal te worden. Ook gisteren kon de thuisploeg nooit aanspraak maken op punten, laat staan op setwinst.

Decospan begon onthoofd aan de wedstrijd, want Marin Dukic had deze week voor een plotwending gezorgd. Het Frans-Belgisch-Servische woelwater zag niet veel brood meer in de Belgische play-offs en verhuisde zomaar naar Cuneo in de Italiaanse Serie B. Aan de ene kant ben je als club niet veel meer met een ongemotiveerde speler, aan de andere kant is het een jammerlijke zaak dat een speler met contract zomaar midden de play-offs kan verdwijnen. In ieder geval geeft het de sportieve cel extra huiswerk, want Dukic had ook nog een overeenkomst voor volgend jaar.

Het vertrek van Dukic zorgde er ook voor dat de ploeg werd omgegooid. De Vleescchauwer stond in de basis, Bille op de libero en Stuer was klaar om in te komen als receptie-hoek. Invallen gebeurde in overvloed, alleen bracht het vele gewissel weinig zoden aan de dijk. Leuven - met Hendrik Tuerlinckx in zijn laatste wedstrijd tegen ons - bewees dat het de goede vorm te pakken had: zwaar serverend, receptioneel veel beter dan ons en met op de hoeken heel veel power via De Bruyn en Peeters.

Het was voor de thuisploeg de hele wedstrijd lang achter de feiten aanhollen en voor de supporters deed het bij momenten pijn aan de ogen. Zo ging een gemakkelijke defensebal via de armen van Peric zomaar tegen het plafond, tipballen waren veel te gemakkelijk en Perezic verkwanselde ook meer dan één open kans. Enige lichtpunten waren de aanvallende 10 op 15 van Vandecaveye, de degelijke invalbeurt van Ocket, de drie bloks van Verhamme en de slimme Stuer op de receptie-hoek (met zelfs een blok op Tuerlinckx).

Voor Menen is nu al zeker dat er na de play-offs nog een extra wedstrijd volgt tegen de nummer 1 of 2 van de play-downs. Leuven behoudt na wellicht de gemakkelijkste zege van dit seizoen nog een kans op de titelfinale. Het zou wat zijn voor de afscheidnemende Tuerlinckx.

Startten voor Decospan Menen: Van Hoyweghen, De Vleeschhauwer, Peric, Van de Velde, Vandecaveye, Vanneste, Bille (libero)
Kwamen in: Ocket, Perezic, Verhamme, Stuer

Star of the Game: Sietse De Bruyn


Vragen?
Sponsor worden?